7 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

A fideszes sajtó “elfelejtett” beszámolni arról, hogy Novák Katalin a Háttér Társasággal tárgyalt

Nem illik a narratívába.

A Mandinert leszámítva egyetlen kormánypárti orgánum sem tartotta fontosnak tájékoztatni olvasóit a hírről, miszerint Novák Katalin köztársasági elnök a Háttér Társaság delegációját fogadta szerdán a Sándor-palotában.

A “szelektív” szerkesztési gyakorlat minden bizonnyal azzal magyarázható, hogy a fideszes újságírókban kognitív disszonanciát okozott az államfő jópofizása az LMBTQ-aktivistákkal, ugyanis eddig az volt a narratíva (ami egyébként az igazság is), hogy

a Háttér Társaság egy külföldről finanszírozott Soros-szervezet, amely a hagyományos család lebontására törekszik.

Sőt, pár órával azelőtt, hogy Novák Katalin mosolygós és jókedélyű képeket posztolt volna a találkozóról a hivatalos Facebook-oldalán, a pestisracok.hu-n megjelent egy interjú, melyben Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat vezetője éppen a Háttér Társasággal kapcsolatban fogalmazott meg teljesen jogos kritikát:

“A Háttér Társaság komoly veszélyt jelent a társadalom rendjére és az igazságszolgáltatásunk szuverenitására. A liberális álcivil szervezetek, köztük a Háttér Társaság, az Amnesty International, a TASZ és a Magyar Helsinki Bizottság egy úgynevezett Gyűlölet-bűncselekmények Elleni Munkacsoportot hoztak létre 2012-ben, hogy az összefogja a gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépés területén működő magyarországi civil szervezeteket. Ez a szerveződés többek között bíróknak, ügyészeknek dolgozott ki eljárási protokollt az ilyen típusú bűncselekmények liberális szempontból kedvező kezelésére.”

Természetesen azt az eshetőséget sem akartam elvetni, hogy az általam vizsgált kormánypárti sajtótermékek (Origó, Magyar Nemzet, hirado.hu, Demokrata, Hír TV, PestiSrácok, 888.hu, Ripost) szimplán azért nem számoltak be az államfő és a “civilek” tárgyalásáról, mert más esetekben sem tartják fontosnak, hogy hírt adjanak arról, ami Novák Katalinnal történik.

Pár kattintás után azonban kiderült, hogy ez nem így van.

A 888.hu kivételével az összes említett médium megírta, hogy egy nappal korábban kárpátaljai gyerekeket fogadott a köztársasági elnök a Sándor-palotában, valamint a legtöbb kormánypárti oldalon arról is lehetett cikket olvasni, hogy ugyanazon a napon, amikor Novák Katalin a Háttér Társaság tagjavaival folytatott meleg, bensőséges megbeszélést, Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét is vendégül látta az elnöki rezidenciáján.

Ezért kell Magyar Jelent olvasni, mert nálunk nincs cenzúra. 😉

Ráadásul már Twitteren és Telegramon is elérhetőek vagyunk.

 

Kiemelt képünk forrása: Háttér Társaság Facebook-oldala

További híreink

Mi Hazánk: kinek szánja a kormány az ellehetetlenített benzinkutak üzemeltetési jogát?

Kemény János

Fideszes államtitkár: Magyarország addig fizet Ukrajnának, amíg Ukrajna talpra nem áll (videó)

Faragó Dániel

Elegendő-e a pedofilok nyilvántartása?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben