28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldBűnügyKiemelt

A fideszes Völner Pál is belebukott a végrehajtó-maffia botrányaiba

Korábban írtunk róla, hogy a végrehajtó karnál tapasztalt visszaélések miatt hosszú hatak óta előzetes letartóztatásban van Dr. Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. 

A Mi Hazánk évek óta foglalkozik ezekkel a visszaélésekkel, dr. Fiszter Zsuzsanna a párt szakpolitikusa rendszeresen leplez le szabálytalanságokat.

Mi Hazánk: a kormány is érintett a végrehajtó botrányban

A Mi Hazánk elnöke videósorozatot is indított a témában, ezek Youtube- csatornáján elérhetőek.

Schadl letartóztatása után több helyen is megerősítették, hogy a botrányok egészen a fideszes Völner Pálig is elértek.

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül rendszeresen alkalmanként 2–5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően – írja az index.

Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére,

ezt követően Völner le is mondott.

A politikust képviselő ügyvédi iroda közölte, hogy Völer Pál kedden benyújtja lemondását államtitkári tisztségéről.

A közleményben az áll: Völner Pál nem ismeri el büntetőjogi felelősségét, semmilyen bűncselekményt nem követett el, “államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően látta el”.

Az ügy politikai következményeit vállalja, ennek eredményeképpen a keddi napon államtitkári tisztségéről benyújtja lemondását – olvasható Papp Gábor ügyvéd közleményében.

Az ügyvéd jelezte: sem Völner Pál, sem ő, sem pedig Varga István ügyvéd nem kíván nyilatkozni az ügyben.

 

További híreink

Nálunk is lenne rá igény! Izraelben betilthatják a mobiltelefonok nyomkövetését!

Kiss Albert

Az Egyesült Államok ötezer fő alá csökkenti katonai kontingensét Afganisztánban

Kiss Albert

Hihetetlen- betiltották a Becsület Napját

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben