10.6 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

A Föld keleti felén már 2020 van

Földrajzi fekvésüknél fogva az idén is Szamoa és Kiribati a világelsők a szilveszteri mulatozásban és az új év köszöntésében. A parányi, csendes-óceáni szigetországokba az év végére sok turista érkezik, hogy a helyiekkel együtt – akik mindössze kétszázezren, illetve száztizenhatezren vannak – elsőként köszöntsön rájuk az új esztendő.

Apiában, Szamoa fővárosában tűzijátékkal tetőzték be a vigadalmat, ugyanakkor egy másik Szamoa az utolsó a szilveszterezésben: hivatalos neve Amerikai Szamoa, ötvenötezren élnek ott, és öt vulkáni meg két korallszigetből áll félúton Hawaii és Új-Zéland között, Szamoától százhuszonöt kilométerre keletre, vagyis a nyugati időzónák legvégső területén van.

A bozóttüzekkel küzdő Ausztráliában is tűzijátékokkal búcsúztatták az óesztendőt, a leglátványosabb Sydneyben volt, de épp a tűzveszély okán tizenöt perccel el kellett halasztani a kezdést az erős szél miatt. Több településen inkább egyáltalán nem kockáztattak, és elmaradt a rakétázás, petárdázás.

További híreink

Igénytelen sminkelés felújítás helyett – videóval

Gabay Dorka

Ne az önkormányzatokat sújtsa a kormány a helyhatósági választáson kialakult eredmények miatt

Kiss Albert

Saját nemesfémtőzsdét, és nemzetközi tartalékvalutát hoznának létre a BRICS-országok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben