27.2 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Győrben késelő diák édesapja meglátogatta a kórházban a megkéselt tanárnőt

Letartóztatták a diákot, aki csütörtökön egy fizikaórán megkéselte tanárát Győrben. Ügyvédje szerint a svájci bicskát, amivel tanárára támadt, édesapjától kapta. A fizika-matematika szakos tanárnő — aki a támadó osztályfőnöke – még mindig kórházban van.  — számolt be az RTL Klub Híradója.

Mint azt korábban megírtuk, megkéseltek egy fizikatanárt egy győri középiskolában. A jogi képviselő szerint két nappal az eset után még nagyon korai bármiféle következtetést levonni, azonban úgy véli, védence a megbánás legnagyobb fokát tanúsítja.

Az ügyvéd arról is beszélt, a támadásnak nem volt semmiféle előjele, a fiú rendezett családban nőtt fel: mindenki tanul vagy dolgozik, egzisztenciális viszonyok kiegyensúlyozottak. A diákra még vár egy elmeorvosi vizsgálat, ami talán magyarázatot adhat tettére.

Az elkövető nem akarta kioltani a tanára életét, kését is tradicionális okokból tartotta magánál. Egy svájci bicskát, ami generációkon keresztül öröklődött a családban.

A fiú édesapja meglátogatta a kórházban a tanárnőt, ahol “egy órán keresztül együtt sírtak”, beszélgetésükből kiderült, az áldozat hajlik a megbocsájtás felé. Az ügyvéd szerint ebben a tragédiában mindenki áldozat, a család, a gyermek és legfőképp a tanár.

A fiút egy büntetés-végrehajtási intézetben helyezik el, megfigyelés alatt fogják tartani. Azt egyenlőre nem tudni, hogy a diák felfogta-e tettének súlyosságát és következményeit.

További híreink

Kóbor kutyák harapdáltak össze egy hat éves kisfiút

Dunai Tibor

Felakasztottak egy terhes 28 éves nőt Dél-Afrikában

Dunai Tibor

Továbbra is csúszik a pedagógusok bérrendezése

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben