16.2 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A háziorvosoknak jelentést kell írniuk az oltást elutasítókról

A tapasztalatok szerint egyre kevesebben tartanak igényt a harmadik oltásra. Főleg azok állnak sorba újabb dózisért, akik kínai oltást kaptak, és “biztosra” szeretnének menni. De akadnak olyanok is, akik két szputnyik után kérnek valamelyik nyugati vakcinából, kizárólag azért, hogy külföldre utazhassanak. A kormányhivatal közben azt várja a háziorvosoktól, hogy egyenként győzködjék a még beoltatlan 60 év feletti pácienseiket, és róluk minden héten jelentést is kell tenniük.

Egy budapesti háziorvos így foglalta össze a helyzetet:

“tavasz óta alig volt időm foglalkozni a betegekkel, mindent az oltások megszervezése és beadása uralt. Egyelőre kevesen érdeklődtek harmadik oltás után, nekik azt javasoltam inkább, hogy regisztráljanak, és menjenek az oltópontra.”

Egy, ismeretlenek által a Telexhez eljuttatott belső levél szerint a háziorvosoknak egyenként kell felkeresnie azon 60 évnél idősebb betegeiket, akik eddig nem kérték az oltást. A kormányhivatal ráadásul tételes elszámolást is vár a házalásról, mintha a háziorvosoknak semmi egyéb dolga nem lenne, mint az oltás rátukmálása a társadalomra. Ha így haladunk, lassan már a fizetésüket is a beadott vakcinák után kapják… A lap azt írja:

A háziorvosok minden pénteken déli 12 óráig kötelesek jelentést tenni arról, hogy hány 60 év feletti embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be. Aki pedig nem vállalja az oltást, azzal elvileg egy nyilatkozatot kellene aláíratniuk.

A lap a harmadik oltásról is kérdezte a háziorvosokat. Ők arról beszéltek, főleg a keleti vakcinával beoltottak érdeklődnek egy újabb dózis iránt. A Sinopharmot kapottak azért, mert nem érzik tartósnak és hatékonynak a kínai Kommunista Párt által piacra dobott vakcinát, a szputnyikosok pedig azért, mert – noha a vakcina semmivel sem teljesít rosszabbul, mint a Pfizer és társai, viszont – szeretnének nyugatra utazni, ám a legtöbb, Oroszországgal ellenséges ország (nyilván egyáltalán nem politikai okokból) nem fogadja el az orosz vakcinát.

Az emberek többsége most valamiért a balliberális médiumokban “agyon sztárolt” Pfizer vakcinára vágyik, pedig korábban a Pfizer is azt nyilatkozta, hogy egész biztonsan kell majd a harmadik dózis. Noha ők azért sem szeretnének felelősséget vállani, így tárgyalásba kezdtek a Biden-kormánnyal, hogy a vakcinák engedélyt kapjanak a vészhelyzeti alkalmazásra is. A cég azt sem zárta ki, hogy az

oltást évente meg kell majd ismételni.

Eközben pedig az oltások után bekövetkező, minimum gyanús halálesetekről nem, hogy nem beszél senki, még csak nem is vizsgálják azokat.

További híreink

Élet a telepen: megöléssel fenyegette tízéves unokáját, majd a gyermek szeme láttára szúrta le ismerősét

Szabó Norbert

A tavaszi szünet után is zárva maradnak az iskolák

Gabay Dorka

Lengyelország nem Németország rovására akarja növelni az amerikai katonai kontingenst

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen