1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BűnügyHírek

A házuk felrobbantásával tervezte megölni feleségét, akit baltával és vasrúddal is bántalmazott

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 81 éves férfi ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 48 éve házas, feleségével 2007 szeptemberétől egy Parasznyán lévő családi házban laktak. A vádlott rendszeresen italozott, és feleségét több alkalommal azzal gyanúsította, hogy meglopja, az életére tör, ezért folyamatos lelki terrorban tartotta.

2018. november hónap elején két PB gázpalackot vásárolt azzal a céllal, hogy a házukat felrobbantja. A hónap közepén, az egyik napon, amikor az esti órákban a saját lakrészébe ment, magához vett egy 59 cm hosszúságú fém széklábat, hogy azzal megöli a feleségét. Bement a felesége szobájába, és elkérte tőle a kisbaltát faaprítás indokával, amikor azt a felesége átadta neki, a balta fokával erőteljes ütést mért a fejére.

A megszédült asszonyt a baltával tovább ütötte, és amikor az védekezve megfogta az eszközt, elővette a vasrudat, és azzal a felesége kezére ütött, amely eltört. A földre került nőt még többször megütötte azzal a kijelentéssel, hogy „most meghalsz!”

A vádlott, amikor abbahagyta a bántalmazást, úgy gondolta, hogy a felesége meg fog halni, ezért öngyilkossági szándékkal gyógyszereket keresett, majd pedig azt feltételezve, hogy a sértett még a házban tartózkodik, a feleség lakrészébe bevitte a két PB gázpalackot, és azokat megnyitotta, majd az épületből távozva elrejtőzött az udvaron.

A palackokból kiáramló gáz a kandallóban égő tűz miatt belobbant, és a lángok átterjedtek a szoba berendezési tárgyaira.

A sértett azonban a vádlott tudomásán kívül elmenekült az ingatlanból, és egy szomszédjától kért segítséget. A vádlott által keletkeztetett tűz következtében az ingatlanban az ingóságok megsemmisülésével együtt mintegy 10 000 000 Ft értékű kár keletkezett, és a sértett lakrésze lakhatatlanná vált. A tüzet a kiérkező tűzoltók fékezték meg.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló testi sérüléseket szenvedett el, de életveszélyes sérülések bekövetkezésének lehetősége is fennállt.

A vádlott kóros elmeállapota miatt nem büntethető, ezért az ügyészség felmentésére tett indítványt, egyidejű kényszergyógykezelésének elrendelésével.

(Képünk csak illusztráció)

További híreink

Idegesítette a harangszó – ezért gyújthatta fel a templomot Tiszakécskén egy fiatal

Faragó Dániel

Nem eltűnt, hanem gyermekeket terrorizált Dzsesszika

Irányi Dániel

Borsodi “kiccsalád” árulta a kristályt az érdeklődőknek

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben