35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
időjárás

A hét elején is folytatódik a kánikula

Kora reggel 15-22 C-fokra, délután 32-39 C-fokra készülhetünk. Fronthatás ugyan nem érvényesül, de a rendkívüli meleg komoly megterhelést ró szervezetünkre. Amellett, hogy fejfájás, migrén jelentkezhet többeknél, az idősek és a szívbetegek számára humánmeteorológiai szempontból különösen nehéz ez az időszak. Ha hajlamos rá, akkor a vérnyomása is ingadozhat, erősödhetnek a keringési rendellenességekkel élők panaszai – figyelmeztet az egeszsegkalauz.hu.

A déli órákban aki csak teheti, kerülje a tűző napsütést, fizikai megterhelést. Még a sportolást is ajánlott mellőzni ebben az időszakban.

Rendkívül fontos a folyadékpótlás, ugyanis a dehidratáltság miatt akár komolyabb problémák is jelentkezhetnek. Az ásványvíz mellett üdítő gyümölcsleves, limonádé, és a friss gyümölcsök fogyasztása is jó megoldás, az étkezés során fogyasszon továbbra is kímélő fogásokat. A zsírban tocsogó, túlfűszerezett fogások nagyon megterhelik a gyomrot, akár rosszullétet is okozhatnak – a strandokon se válassza ezeket!

11:00 és 15:00 óra között továbbra sem tanácsos a napon tartózkodni a magas UV-sugárzás miatt.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

Országszerte zivatar és többfelé hőség is várható csütörtökön

Kiss Albert

Frontmentesen indul a hét

Irányi Dániel

Borongós, párás időjárás várható

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben