22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A honvédeknek is kötelező az oltás

A honvédségi alkalmazottaknak december 1-ig kell megkapniuk egydózisú vakcina esetén a védőoltást, kétdózisú vakcina esetén az oltás első adagját.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány három intézkedést hozott a romló járványhelyzet miatt. Többek között arról döntöttek, hogy a cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy kötelezővé tegyék az oltást az ott dologók számára.

A munkáltatókon a sor, hogy eldöntsék, élnek-e a kötelező oltás előírásának lehetőségével. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt már a csütörtöki kormányinfón közölte:

a kormány munkaadóként előírja majd az oltást.

A lehetőséggel a Magyar Honvédség is élt. A Magyar Közlöny melléklete, a Hivatalos Értesítő pénteki számában jelent meg a honvédelmi minisztériumi utasítás arról, hogy

a honvédség kötelében dolgozó alkalmazottaknak is kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást.

Azoknak a honvédségi alkalmazottaknak, akik eddig nem oltatták be magukat – és nem mentesülnek valamilyen egészségügyi okból – egydózisú vakcina esetén a védőoltást, kétdózisú vakcina esetén az oltás első adagját december 1-ig kell megkapniuk.

A legbiztosabb munkáltató a Magyar Honvédség - YouTube

 

További híreink

103-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Kiss Albert

Több száz új fertőzött van

Gabay Dorka

Petíciót indított az LMBTQ-mesekönyvek ellen, veréssel fenyegetik

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen