3.9 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
Hírek

A horvát államfő szerint Magyarország még mindig a legjobb szomszéd

Mint ismeretes, Orbán Viktor Nagy-Magyarországos sálban búcsúztatta Dzsudzsák Balázst utolsó válogatott mérkőzésén Görögország ellen. Amint az várható volt, érkeztek felháborodásuknak hangot adó reakciók Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából is. Szerb megszólalásról egyelőre nem hallottunk, de horvátról igen, ami azonban más jellegű volt, mint az eddig említettek.

Andrej Plenkovics horvát kormányfő nem látta azt a videót, amelyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarország sálat visel.

„Ami a sálakat illeti, én nem láttam, és nem akarok mások sáljával foglalkozni. Ami pedig a Horvátországgal szembeni területi igényeket illeti bárki, így Magyarország részéről is, ezek abszolút elfogadhatatlanok, számunkra ez nem opció”

– jelentette ki a horvát miniszterelnök, szemlézte az Index.

Zoran Milanovics horváth államfő hétfőn kijelentette, hogy a hivatalosan Zágrábnak nem kellene reagálnia erre a lépésre.

Ezen csak nevetni tudok. A szomszédos országok közül Magyarország még mindig a legjobb

– jegyezte meg Milanovics a horvát Index tudósítása szerint.

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben