16 C
Budapest
2022. május 22., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A HVIM reagálása a Partizánt ért Facebook-korlátozásra

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom számára nem volt sem meglepő, sem megdöbbentő, hogy a velünk készült interjú miatt korlátozta a Facebook a Partizán Médiát a felületén.

Számunkra az a meglepő és megdöbbentő, hogy a véleményszabadságra nagyon kényes balliberálisok még ma sem hiszik el, hogy vannak témák, szervezetek, ügyek, amikről még beszélni sem szabad. A HVIM nevét még csak leírni sem szabad a Facebook felületén, mert önmagában a mozgalmunk nevének említése is törlést és tiltást von maga után. Azt azonban a mai napig nem tudhatjuk, hogy a bíróságon bejegyzett, törvényesen működő mozgalmunk miért került a Facebook tiltólistájára. Szervezetünkkel nem áll szóba a techóriás, amely munkánk során így súlyos hátrányba kényszerít minket, hiszen a Facebook-diszkrimináció miatt ifjúsági mozgalomként a fiatalokat nehezebben tudjuk megszólítani, sőt, még az általunk szervezett gyermekprogramokat is, mint például a Gyerekkarácsonyunkat és betlehemezésünket is abszurd módon “gyűlöletkeltőnek” titulálja a közösségi oldal.

A Facebook-diktatúra által megnehezített helyzetünket tovább rontja, hogy a fősodratú média is bojkottál minket. A HVIM-et nem finanszírozza senki, a Partizán Médiával ellentétben nincs lehetőségünk többszázezer euróra pályázni, mégis 20 éve létezünk, és végezzük a küldetésünket önkéntes alapon – ez az igazi csoda.

A Partizán ominózus adásában, a 12 órás felvétel alatt többször is megkaptuk azt a kérdést, hogy mi visszavezetnénk-e a cenzúrát? Nem kell visszavezetni semmit sem, mert a cenzúra valóság. Csak éppen átláthatatlanul, önkényesen, aljas szándékok alapján működik és határozza meg a mindennapi életünket úgy, hogy azok felháborító módon nincsenek összhangban Magyarország és a többi állam törvényeivel, hanem egy magáncég határozza meg azokat.

Természetesen – írjuk már unottan-, követeljük mi is a Facebook szabályozását és elvetjük a működési mechanizmusát. Igazából viszont örülünk, hogy bár akaratunkon kívül, de így is sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság a mi esetünkben sérül legjobban. Az egyik legelnyomottabb „kisebbség” mi, valódi jobboldaliak vagyunk, akiket különböző megbélyegzések által minden alapvető jogunktól megfosztanak a „politikai korretség” és a „demokrácia védelmezésének” álcájával

-írja közleményében a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőségének nevében:

Barcsa-Turner Gábor (társelnök), Kónyi-Kiss Botond (alelnök)

További híreink

Újabb vidéki városokban lehet mobiltelefonnal közlekedési jegyet vásárolni

Dunai Tibor

Afgán menedékkérők erőszakoltak és öltek meg egy 13 éves lányt Ausztriában

Irányi Dániel

ÍGY BUKOTT MEG A VÉGREHAJTÓ MAFFIA (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen