17.5 C
Budapest
2021. szeptember 27., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

A japán kormányfő ismét biztonságos olimpiát ígért

Szuga Josihide japán miniszterelnök újfent azt ígérte, hogy Tokió “biztonságos és nyugodt” olimpiát rendez nyáron, és közlése szerint rendületlenül folytatják az előkészületeket a játékok július 23-i nyitányára.

Újévi beszédében a kormányfő azzal együtt is derűlátóan fogalmazott, hogy az országban a koronavírus-járványt illetően nem javult a helyzet, sőt egyre több helyen bukkan fel a vírus új, a korábbi variánsoknál gyorsabban terjedő változata. A japán hatóságok december végétől – egyelőre egy hónapra szólóan – egyetlen ország állampolgárainak sem adnak ki beutazó vízumot.

A miniszterelnök a kabinet nevében határozott ígéretet tett arra, hogy “megvédik az állampolgárok életét és megélhetését, továbbra is energiákat fordítva a fertőzés terjedésének megakadályozására és a gazdaság élénkítésére”.

Juriko Koike tokiói kormányzó a héten arra figyelmeztetett, hogy a főváros a fertőzések “robbanása” előtt áll. A Kyodo japán hírügynökség szerint a kedvezőtlen fejlemények miatt már a rendkívüli állapot bevezetésének gondolata is felvetődött.

(MTI – Fotó: AFP)

További híreink

Azerbajdzsán nukleáris erőműre mért csapással fenyegeti Örményországot

Szabó Norbert

Elsüllyedt egy komp Bangladesben, sokan meghaltak

Dunai Tibor

Biden vissza akarja állítani a beutazási korlátozásokat, melyeket Donald Trump eltörölt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen