9.4 C
Budapest
2022. május 19., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A járvány miatt nem utazhatnak külföldre nyelvet tanulni a diákok, de a fideszes politikus havi félmillióért három éve szervezi az utakat

Eddig összesen 18 millió forintnyi fizetést vehetett fel Bartos Mónika fideszes képviselő arra, hogy elősegítse a magyar diákok külföldi nyelvtanulását, pedig a kinevezése óta senki sem tudott útnak indulni a járvány miatt, de ennek ellenére meghosszabbították a megbízatását.

A politikus hivatalosan a „9. és 11. évfolyamos tanulók célnyelvi országba történő tanulmányútjai előkészítésével és koordinációjával kapcsolatos feladatok ellátásért” felel. Ezt a programot még 2019 februárjában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Bartos Mónikát két hónappal később nevezték ki a posztra. A munkáért havi félmilliót kap, és egy szolgálati autót is adtak neki.

Erre a programra a kormány 90 milliárd forintos keretet különített el, ebből csaknem 140 ezer diák utaztatását és tanulását tervezték támogatni. Az angol nyelvű képzéseknél Anglia, Írország és Málta, a német nyelvűeknél pedig Ausztria és Németország szerepelt a célországok között, de Franciaországba és Kínába is utazhattak volna a diákok.

Több olyan iskoláról is van ahol már meghirdették a tanulók között az idei lehetőséget, az egyik iskola igazgatója körlevélben értesítette a diákokat. Két hete mégis lefújták az idei programot – írja a Telex.

Ők azt is megkérdezték Bartos Mónikától, hogy nem érzi-e fölöslegesnek a munkáját, de a politikus erre már nem válaszolt.

További híreink

Az 1917 című, világháborús filmé lehet az Oscar

Kemény János

Nem volt oltási igazolványa a családnak, ezért a Junkies a bejáratnál játszott nekik

Irányi Dániel

Karácsony Gergely a kötelező maszkviselésért esedezik Pintér Sándornak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen