3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A Jobbik értékrendjébe “nem fér bele” a megemlékezés Trianonról

Lemondott Elek városának jobbikos tagja, Vágási Pál, miután támadás érte, amiért megemlékezett Trianonról.

A zalaegerszegi szervezet megszűnése után egy nappal újabb tag távozik az egykor szebb napokat látott pártból. A politikai aktivista, Jobbik-tag Vágási azért döntött így, mert szerinte a párt értékrendjébe nem fért bele, hogy a település öt helyszínen felfestette a járdára: „Trianon 1920. 06. 04.”

Vágási Pál még csütörtökön jelentetett meg egy közleményt Facebook-oldalán, amelyben elmesélte tette hátterét: „Az általam festett és a városközpontban található Trianon 1920. 06. 04. fekete feliratú megemlékező aszfaltmintát természetesen én helyeztem el, erről közösségi oldalamon is beszámoltam kép formájában. Az öt különböző helyre festett minta szimbolizálja az öt elcsatolt területet, Őrvidéket, Felvidéket, Délvidéket, Kárpátalját és Erdélyt. A feliratok készítése kizárólag a megemlékezést szimbolizálja még akkor is, ha nem a legesztétikusabb formáját választottam ennek. A feliratok felfestését követő másnap Szelezsán György polgármester úr telefonon keresett meg, majd ezt követően megállapodtunk, hogy június 5-én eltávolítom a feliratokat” – írta.

Szombaton már azt közölte, megkezdte a felirat idő előtti eltávolítását, vasárnap pedig egyenesen bocsánatért esdekelt, amiért “nem megfelelő módját választotta az emlékezésnek”.

Senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni, vagy városunkat ezzel megrongálni, sem másokat hasonlóra biztatni

– írta Vágási, majd bejelentette, hogy tettével rossz fényt vetett a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely „nem egy következmények nélküli párt”, és a Jobbikban betöltött minden posztjáról lemondott.

Az ügy azért keltett nagy érdeklődést, mert Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a határon túli magyarság ellenében politizál. A Jobbik parlamenti frakciójából kilépő Farkas Gergely és Sneider Tamás is felhozta, hogy nemrég a párt elnöke kikelt a határon túliaknak nyújtott segítség ellen.

(Magyar Nemzet nyomán)

További híreink

Végül minden a helyére kerül: már Újpesten sem állít adventi keresztet a Jobbik

Magyar Jelen

Ezt is megéltük: Jobbikból a DK-ba – nem is akárhogy

Magyar Jelen

A Jobbik felvette Gálvölgyi Jánost?

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben