21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A Jobbik Vácon már támogatja a kilakoltatásokat

Míg a parlamentben a Jobbik élesen kiáll a kilakoltatásokkal szemben, addig helyi szinten – ahol az ellenzék vette át a vezetést – támogatják azt.

Amint a VácOnline helyi portál is rámutatott: múlt hétfőn a parlamentben Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök még élesen bírálta Gulyás Gergely minisztert a kilakoltatások miatt, szerdán már a Jobbik pártközpontja sajtóválaszban állt ki a váci kilakoltatások mellett.

Az Országgyűlés február 17-i ülésén Z. Kárpát Dániel a következőképp támadta Gulyás Gergely minisztert: „Ön tudja a legjobban, évente háromezer családot lakoltatnak ki Magyarországon! Miről beszél ön?! Ön is nagyon jól tudja, hogy önök kvótát szabtak meg a magyar emberek kilakoltatásaira vonatkozóan. Hát az ön szavazatával is lakoltatják ki az embereket Magyarországon!”

Ennek élesen ellentmondanak a jobbikos Fehér Zsolt, a Jobbik váci elnökének, önkormányzati képviselőnek a szavai, aki a helyi sajtóban kijelentette, hogy „a legvégső esetben jön a szerződésbontás és a kilakoltatás”. A kilakoltatásig menő szigort Matkovich Ilona ellenzéki polgármester még aznap megerősítette a közösségi médiában.

Mint ismert, a balliberális pártok az önkormányzati választási kampányban szociális bérlakások építését, bővülő önkormányzati bérlakáskínálatot ígértek, ehhez képest Vácon szigorítottak a lakásbérlet szabályain és bejelentették az összes bérleti jogviszony felülvizsgálatát. Az ellentmondás miatt a VácOnline felkereste a Jobbik központi sajtóosztályát, akik kijelentették: teljesen egyetértenek Fehér Zsolt kilakoltatásra vonatkozó nyilatkozatával, és szerintük is át kell vizsgálni Vácon az önkormányzati bérlakások szerződéseit.

Míg tehát a parlamentben és az országos sajtóban a Jobbik – élén Z. Kárpát Dániel alelnökkel – általános moratóriumot követel a kilakoltatásokkal szemben, addig helyi szinten a párt már egyáltalán nem következetes, hanem a kilakoltatásra okot adó helyzeteket iktatja jogszabályba.

A kilakoltatások részleteiről egyébként a városüzemeltető holding vezetőjétől és munkatársaitól sem lehet semmit megtudni, ugyanis Matkovich Ilona polgármester úgynevezett „szájzárrendeletet” vezetett be, ennek értelmében az önkormányzati cégek munkatársai nem nyilatkozhatnak a polgármester előzetes írásbeli engedélye nélkül.

(Forrás: magyarnemzet.hu)

További híreink

Dúró Dóra: Legyen állami ünnepnap Észak-Erdély visszatérésének napja!

Gabay Dorka

Járvány elleni védekezésre is felhasználható a tao-támogatás

Faragó Dániel

Így tette tönkre a Fidesz a közigazgatást- Kormánytisztviselő vallomása a Magyar Jelenen

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen