7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt

A kommunista bűnösöket megmentő Göncz Árpádot méltatják a Liberálisok 1956 kapcsán

A mérhető támogatottsággal nem rendelkező Liberálisok elnevezésű párt azzal hívta fel magára a figyelmet 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján, hogy hitet tesznek amellett, Göncz Árpád megérdemli a szobrot – olvashatjuk az Indexen. 

Mint ismeretes, a II. kerületi szocialista polgármester fejébe vette, hogy a Vérhalom téren szobrot állít az egykori köztársasági elnöknek. A napokban megszólalt a Mi Hazánk is az ügyben. Lantos János, a párt választókerületi elnöke tartott sajtótájékoztatót, ahol úgy fogalmazott, hogy Göncz három történelmi korszakban három hazaárulást követett el, mindhármat a kommunisták érdekében.

Mint mondta, Göncz 1945-ben a Budai Önkéntes Ezred tagjaként a Vörös Hadsereg oldalán ragadott fegyvert. Szerinte ez hazaárulás, mint ahogy az is, hogy 1956 után patkány fedőnéven jelentett az állambiztonsági szerveknek és nyomorította meg sok magyar ember életét. Szintén ebbe a kategóriába sorolta azt is, hogy már mint köztársasági elnök, elgáncsolta a Zétényi-Takács-féle igazságtételi törvényjavaslatot, mely jogalapot teremtett volna a kommunista bűnösök felelősségre vonásához.

Íme a videó:

(Fotó: a Liberálisok videója)

További híreink

Minden gyanúsítottnál mutattak ki drogot a Deák téri lincselésnél

Dunai Tibor

A magyar kormány megvétózná az EU hétéves költségvetési tervét

Kemény János

Trump csökkenti az amerikai katonák létszámát Németországban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben