2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

Árstop lesz a tojáson és a burgonyán is

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a rögtönzött kormányinfón elmondta, a két termék ára a boltokban nem lehet magasabb, mint 2022. szeptember 30-án volt. A piacok kivételt képeznek.

Újabb két termék esetén vezet be árstopot a kormány – ezt a miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be szerda délelőtt.

Gulyás Gergely elmondta, a két termék esetében a boltokban a 2022. szeptember 30-i árat rögzítik. A piacok kivételt képeznek.

Nem emelkedhet a rendszerhasználati díj

A rögtönzött kormányinfón az energiaválságról is szó esett, a miniszter az energiahordozókra kivetett EU-s szankciókra fogta a rendkívül magas magyarországi inflációt, mondván a növekvő energiaárak jelennek meg az élelmiszerárakban is.

A kormány ígéretet tett rá, hogy a lakossági fogyasztók esetében nem emelkedhet a rendszerhasználati díj, az így kieső bevételt az erőművekre kivetett extraprofit-adóval kívánják pótolni. Ezzel a kormány gyakorlatilag a Mi Hazánk javaslatát fogadta meg, hiszen a nemzeti ellenzéki párt nyár eleje óta folyamatosan kérte a rendszerhasználati díj csökkentését. Ahogy azt is, hogy a válságból profitáló globális tech-cégekre és magyarországi oligarchákra is vessen ki extraprofit-adót a kormány. Ez azonban most sem történt meg.

Beadja a derekát a kormány, hogy hozzájuthasson az uniós pénzekhez

Gulyás Gergely az uniós pénzekre is kitért. Állítása szerint már csak az igazságszolgáltatás területén támasztott feltételeknek kell megfelelni, és Magyarország megkapja a helyreállítási alapból neki járó forrást. A miniszter elmondta, a kormány nem ért egyet az Európai Bizottság aggályaival, de teljesíti a követeléseket.

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben