35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A kormány elvárja, hogy a posta legyen a vezető csomagszállító – a Mi Hazánk segítene

– A Magyar Posta mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással új logisztikai üzemet épít Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban. Az üzemcsarnok átadása a jövő év elején várható és 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is telepítenek a depóba. Kijelentették azt is, a magyar állam, mint tulajdonos részéről elvárás a Magyar Posta felé, hogy a belföldi csomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon – írja közleményében Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetének elnöke. Folytatás alább.

– Ez nyílt beismerése annak, hogy ma ez nincs így

– nyomatékosítja.

– A Mi Hazánk Mozgalom szerint az új logisztikai üzemtől önmagában még nem válik piacvezető csomagszállítóvá a Magyar Posta. Ahhoz ugyanis munkaerő kell, de jelen pillanatban is több száz fős emberhiánnyal küzdenek. Statisztikákat persze lehet hamisítani, de a valóság ettől még valóság, és ha a kormány valóban komolyan gondolja a terveket, a Mi Hazánk Mozgalom újra elmondja javaslatait, amelyeket ha megvalósítanának, realitássá válhatna a fenti célkitűzés – fogalmaz.

– A postások bérét legalább 50%-al meg kell emelni, majd alkotni kell egy inflációt is figyelembe vevő bértáblázatot, ahol a fizetések minden évben növekednek.

De szintén elmulaszthatatlan felülvizsgálni a Magyar Posta igazgatóságának viszonyait is, a „vízfejet” meg kell szüntetni, a milliós prémiumok osztogatását le kell állítani, ehelyett életszerű munkaszervezésre van szükség, amellyel megkönnyítenék a postai dolgozók mindennapi munkáját is

– zárja gondolatait.

További híreink

Két hét alatt 11 lopás a sorozat-tolvaj egyenlege

Irányi Dániel

Schiffer András biztosan nem szavaz az ellenzékre

Dunai Tibor

Koronavírus – Romániában ismét csúcsot döntött a napi megbetegedések és elhalálozások száma

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben