18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A kormány százmilliókat adott a Márki-Zay Pétert pénzelő Bige Lászlónak

Az utóbbi napokban éji vadként bőgnek fel azok a pénzemberek, akik a közelgő választások alkalmával igyekeznek magukat és birodalmukat a legjobb helyzetbe hozni, előre bebiztosítva szelvényeiket minden kimenetel esetére. 

A legjelentősebb nagyvállalkozók most épp azon törik a fejüket, hogy melyik pecsétgyűrűt lenne érdemesebb a lehető leghamarabb megcsókolni. Biztonságban még az a Csányi Sándor sincs, aki nem ápol rossz viszonyt a Fidesz-kormánnyal.

Csányi nemrégiben Márki-Zay Péterrel egyeztetett, annak ellenére, hogy Bige László éppen  Márki-Zay kampányát tolta meg “némi apróval” az előválasztás alatt. Bige polgárpukkasztónak szánt kijelentése szerint

annyit ad a balliberálisok közös jelöltjének kampányolni amennyit csak kér.

Csányi Sándort néhány éve még maga Lázár János is az ország legnagyobb uzsorásának nevezte, ezt követően békülős aktusuk mégis látványosra sikeredett.

Az elmúlt hetekben a pornómilliárdos Gattyán György lapot kért és beszállt a milliárdosok közötti adok-kapokba. Egy külön írást megérne, hogy Gattyánnak mekkora szerepe van a magyar nők külföldi megítélésében, ahogyan az is érdekes kérdés lenne, hogy hogyan volt lehetséges évtizedekkel ezelőtt pornólapokat üzemeltetni örömlányok illegális futtatása nélkül.

Az viszont tény, hogy Gattyán György több interjúban is kifejtette, hogy el szeretne indulni a 2022-es választásokon, ezért pár hónappal előtte óriásplakátokon el is kezdte keresni a jelöltjeit. Sok narratívát lehetett hallani arról, hogy kinek az érdeke ez a politikai beruházás és arról is találgatások indultak meg, hogy a többi milliárdos mozgása milyen kölcsönhatásban van Márki-Zay, vagy éppen a Fidesz érdekeivel.

Orbán, Márki-Zay, Csányi, Bige, Gattyán…?

Ember legyen a talpán aki el tud igazodni a milliárdos érdekemberek és politikusok kusza viszonyaiban.

Nem is csoda, hogy Bige László a minap éppen a kamerák előtt vesztette el a fonalat. A műsorvezető kérdésére Bige azt válaszolta, hogy vállalatai semmilyen állami támogatásban nem részesültek.

– Tehát nem állami támogatás?
– Nincs egyetlen forint, se a régiektől nem kaptunk állami támogatást, se az előző kormányzattól, se a mostani kormányzattól nem kaptunk egyetlen fillér támogatást sem soha
-hangzott el a műsorban. 
A valóság ezzel szemben az, hogy Bige Lászlót még a tavalyi évben is milliók százával tömte ki a kormány, ez részben magyarázatot is adna Csányi haragjára.
Bige jó oligarchához méltóan vissza is élt a piacon monopol-helyzetével és többszörösére emelte a műtrágya-árakat, ezzel komoly inflációt generálva a hazai élelmiszeriparban.
A dolgokat még jobban bonyolítja, hogy a támogatást igazoló dokumentum a kutyapárt elnökének Facebook-oldalán szivárgott ki. (Ez még akkor is furcsa, ha ezek az adatok elméletben nyilvánosan is hozzáférhetők).
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Kijelenthető tehát, hogy paradox módon(?)
a Fidesz azt az embert pénzelte, aki a milliókat most éppen a balodali Márki-Zay Péternek készül továbbadni.
A teljes műsor:

További híreink

Ukrajnában bevezették a nyugdíjasok vásárlási idősávját

Varga Lilla

Kilövési engedélyt adtak ki egy olaszországi medvére, amely emberekre támadt

Dunai Tibor

Kötelező oltás helyett bérrendezést sürget a Mi Hazánk az egészségügyi szakdolgozók számára

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen