2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldEgyéb kategóriaHírek

A koronavírus mellett a háború is továbbterjedhet- harccsoportokat telepít Magyarországra a NATO

Európa közép-keleti régiója az USA szemszögéből már hosszú évtizedek óta kulcsfontosságú hídfőállás az Oroszországgal szembeni rivalizálás szempontjából. A most kialakult konfliktus kapcsán is kiemelt, stratégiai jelentősége van az itt található országoknak – így Magyarországnak is. 

A NATO csütörtökön tartott csúcstalálkozőja előtt a szervezet főtitkára elmondta, hogy új harccsoportokat telepítenek Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába is. Jens Stoltenberg Brüsszelben ezt a lépést az említett országok védelmének megerősítésével indokolta.

A mostani csapatbetelepítés légi, tengeri és szárazföldi egységek állomásozását is jelenti.

Hozzátette, hogy a négy új harccsoport telepítése mellett a NATO a Lengyelországban és a balti országokban már jelen lévő erőit is megerősíti. Ezzel nyolcra emelkedik a szövetség keleti régiójának teljes hosszán a nemzetközi harccsoportok száma, a Balti régiótól egészen a Fekete-tengerig.

Jens Stoltenberg arról is beszélt, hogy Oroszországnak le kell állítani a nukleáris fegyverekkel való fenyegetőzését. A NATO főtitkára újságírói kérdésre veszélyesnek és felelőtlennek nevezte Oroszország megjegyzéseit az ilyen típusú fegyverek használatával kapcsolatban.

A  tisztségviselő tájékoztatóján leszögezte: Oroszország számára egyértelmű az üzenet, miszerint atomháborút nem lehet nyerni, ahogy megvívni sem. Azt is hozzátette, hogy a NATO-nak biztosítania kell, hogy a háború ne terjedjen túl Ukrajnán, egyúttal támogatásáról biztosította az országot a szervezet nevében – teszi hozzá az index.

További híreink

A Mi Hazánk véget vetne a követeléskezelők és végrehajtók közös üzletének

Kemény János

Antifa társasjáték került kereskedelmi forgalomba Franciaországban

Magyar Jelen

A Légió Hungária erdélyi divíziójának közleménye, a december 1-re, Székelyföldre szervezett soviniszta szervezetek felvonulása kapcsán

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben