25.2 C
Budapest
2021. június 24., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

A magyar válogatott nem térdel le az Európa-bajnokságon

Az MLSZ közleményében kiemelte, a FIFA és az UEFA elvileg tilt mindenféle politikai megnyilvánulást a pályán, ezért sem fog letérdelni a magyar válogatott a kezdő sípszót követően.

Természetesen a közleményből nem maradtak le a kötelező panelek, melyben teljes mellszélességgel kiálltak “A gyűlölet nem pálya” kampány és az “egyenlőség” mellett, mert a “labdarúgás mindenkié”. Ettől függetlenül örvendetes, hogy más kelet-európai országokhoz hasonlóan a magyar válogatott sem ereszkedik térdre egy fehérellenes, fekete felsőbbrendűséget hirdető szervezet előtt.

Kiemelik:

az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nemcsak elfogad, de egyet is ért vele. Ezért a válogatott a mérkőzések előtt “nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését”.

Ez persze hatalmas hazugság a FIFA és az UEFA részéről, hiszen az elmúlt években számos alkalommal bizonyították, hogy nem a politikai véleménynyilvánítás tilos a stadionokban, hanem a nekik nem tetsző vélemények hangoztatása.

Az Eb-re való felkészülés keretében egyébként válogatottunk Írországgal játszott barátságos meccset Budapesten, végre valahára szurkolók előtt. Ez azért is kifejezetten örvendetes, mert így a magyar tábor egy hangos fújolás keretében ki tudta fejezni, mit gondol a szolgalelkűen térdeplő írekről.

További híreink

Ukrajnában életbe lépett a szigorított karantén

Varga Lilla

Állítólag három komplett MSZP-szervezet készül átlépni a DK-ba

Dunai Tibor

Tibi atya: a Pride többször kiállt a gyermekszexualizálásért, ez ellen a homoszexuálisok nem szólaltak fel

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben