2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
Kárpát-haza

A második helyezést érte el a felvidéki Királyhelmeci Gimnázium a Határtalanul vetélkedőn

A budapesti Szent Benedek Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 11B osztálya nyerte a Határtalanul nyári nemzetpolitikai vetélkedőt. A második helyezett a felvidéki Királyhelmeci Gimnázium Kvinta D. osztálya lett. A harmadik helyen holtverseny alakult ki, a vajdasági és a székelyföldi csapat egyaránt feljutott a dobogóra.

Zentáról a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium Veteránok nevű csapata, Csíkszeredáról a Márton Áron Főgimnázium 11. osztálya egyaránt megkapta a bronzérmeseknek járó díjat.

Az elismerésen túl a csapatok komoly jutalmakért is küzdhettek. Összességében több ezer diákot mozgatott meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság Nagy Nyári Határtalanul Vetélkedője, ahol külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehették tudásukat.A virtuális eseményen tinisztárok és neves művészek is szerepeltek, köztük St. Martin, Rakonczai Viktor, Pál István “Szalonna”, a székelyudvarhelyi Baba Monyo zenekar.

A feladatokat összekötötte az összetartozás üzenete. A diákok a Határtalanul Program közösségi felületein követhették az eseményeket.

A döntőt itt nézhetik vissza:

(Forrás: korkep.sk – Fotók: bgazrt.hu)

További híreink

“A Horthy freskónak maradnia kell” – Kecskeméten folytatódott a Fekete István Szabadegyetem

Faragó Dániel

Ki kezdte valójában a második világháborút?

Irányi Dániel

Törvényjavaslattal száműzné a szivárványos zászlót a közintézményekről egy felvidéki magyar képviselő

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben