27.1 C
Budapest
2021. augusztus 4., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A Medián a parlamentbe várja a Mi Hazánkat

Három évvel a zászlóbontás után egyre több közvéleménykutató számít arra, hogy az Ásotthalmon megalakult nemzeti mozgalom pár hónapon belül a parlamentben, a törvényhozás legmagasabb szintjén fogja képviselni a választóit.

Érdekesség, hogy az elemzők 2019-ben az EP választás előtt 1, az önkormányzati választás előtt pedig maximum 2 százalékot jósoltak a Mi Hazánknak. Ismert, hogy előbbin 3% felett, utóbbin pedig 5%-nál is jobban szerepelt a párt.

Elemzők között az elmúlt hónapokban az a konszenzus alakult ki, hogy a lezárásellenességnek és a harmadikutas politikának köszönhetően a nemzeti formáció jóval a bejutási küszöb fölött zárhat majd 2022-ben.

Egy most közzétett mérés szerint a Mi Hazánk 5 %-on áll

azon szavazók körében, akik meg tudják (választani tudók), illetve meg is akarják mondani az elsődleges pártpreferenciájukat.

A Medián adatfelvétele kifejezetten a listákra leadott szavazatokra vonatkozott.

(kiemelt fotó:gondola)

 

További híreink

Magas lázzal szállították el Ferihegyről a Kínából érkező gép elsőtisztjét

Szabó Norbert

183 ezer forintot kapott kézhez egy orvos, aki koronavírusos betegekkel foglalkozik

Irányi Dániel

Lemondások miatt egyetlen képviselője maradt a zalai Garaboncnak

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben