22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt Tudomány

A megkérdezett oltottak több mint fele neheztel az oltatlanokra

2021 novemberében, vagyis az ún. negyedik hullám idején a Závecz Research-el közreműködve készített egy ezer fős felmérést a Társadalomtudományi Kutatóközpont. Az embereket a járványkezeléssel, oltással és az oltatlanokkal/oltottakkal szembeni érzéseikről kérdezték.

A megkérdezettek alig 20 százaléka nem kért az oltásból. Ők általánosságban kihangsúlyozták, nem tudományellenesek, és nem a már kipróbált, évtizedek óta használt oltásokkal szemben vannak kétségeik, kizárólag a kísérleti Covid-vakcinákkal szemben, melyekért a mai napig nem vállal senki felelősséget.

Az oltatlan válaszadók legalább 73 százaléka egyetértett azzal, hogy a vakcinákat túl gyorsan fejlesztették ki, és nincs róluk elég információ. 71 százalékuk azzal a kijelentéssel is egyetért, hogy az oltások kifejlesztése valamilyen politikai-gazdasági hatalmi erők érdekeit szolgálja.

A liberális média legnagyobb megdöbbenésére a kutatásból még az is kiderül, hogy iskolázottság szempontjából nincs jelentős különbség az oltottak és oltatlanok között. Ráadásul az oltatlanok között több a fiatal, a 60 év felettiek között pedig igen kevés, alig 13 százalék.

Pénz beszél? 

Azok az emberek, akik saját bevallásuk szerint elégedettek a fizetésükkel, és jól megélnek belőle, szinte mind beoltatták magukat (91%). Az anyagi nehézséggel küszködők közül viszont már csak 72 százalékuk választotta inkább a vakcinákat.

Összenő, ami összetartozik

Aligha lehet meglepő, hogy mind a kormánypártiak, mind a globalista-liberális (ál)ellenzék támogatói körében igen magas az átoltottság. Előbbi 88 százalék, utóbbi 84. A magukat még mindig jobbikosoknak vallóknál ez az arány picit eltérő, egyharmaduk ugyanis nincs beoltva. (Alighanem ez vezérelte a párt elnökét arra, hogy miután Facebook-oldalán oltakozás közben pózolva mindenkit a harmadik oltás felvételére ösztönzött, látszatkampányt indított a kötelező oltások ellen.)

Az oltottak egy jelentős része igen frusztrált

Az oltatlanok 67 százaléka úgy nyilatkozott, nem érez komoly ellenszenvet azokkal szemben, akik beoltatták magukat, bár

56 százalékuk azt gondolja, hogy az oltottakat megtévesztette a média és az elit.

19 százalékuk viszont elég mély ellenszenvet érez a vakcinát fölvettek iránt.

A megkérdezett oltottak már kevésbé fogadják el oltatlan társaik szuverén döntését. 46 százalékukra nem volt semmilyen hatással a kormánypropaganda, és a globalista-baloldali média gyűlölethadjárata, ők ugyanis azt állították, nem éreznek semmilyen ellenszenvet oltatlan embertársaik iránt. A megkérdezettek 43 százaléka azonban kifejezetten az oltatlanokat okolja azért, mert még mindig van járvány (mindezt úgy, hogy ők is megbetegednek, és képesek megfertőzni másokat is, sőt, még kórházba is kerülhetnek – a szerk.), 27 százalékuk pedig kifejezetten mély ellenszenvet táplál az oltatlanokkal szemben.

Ez utóbbi adat igazán elkeserítő, hiszen ahogyan a Mi Hazánk békéscsabai tüntetésén is elhangzott az ottani jelölt szájából: az igazi ellentét nem ott húzódik, hogy ki az oltott és ki az oltatlan. Mi nem egymással állunk szemben. Az igazi ellenség az irányított média, amely manipulatív szalagcímeivel, és aljas hazugságaival két éve rettegésben tartja az északi civilizáció társadalmait. Az igazi ellenség az a politikai elit, amely egészséges emberek millióit bélyegzi meg. Az a politikai elit, amely saját állampolgárait zsarolja megélhetésükkel.

Kiemelt képünk illusztráció

További híreink

A halálbüntetés visszaállítását sürgeti a Mi Hazánk

Gabay Dorka

Angela Merkel “problémásnak” tartja Trump Twitter-fiókjának felfüggesztését

Varga Lilla

Tovább kampányol Márki-Zay- szerinte Indiába kellene járnunk szemműtétre

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen