6.8 C
Budapest
2022. december 7., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

A Mi Hazánk a DK irodája előtt emlékezett meg a gyalázatos népszavazás évfordulójáról Győrben

2004. december 5-én több kérdésről is népszavazást tartottak Magyarországon, de ennyi év távlatából már csak a kettős állampolgárokat érintő kérdéseknek maradt máig ható politikai hatása.

A referendum kérdései ezek voltak:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?
  • Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

A határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló kérdésnél az “Igen” válaszok többségben voltak, de a részvétel alacsonyan maradt, így a magyarok elleni uszítók örülhettek- a szavazás nem érte el az érvényességi küszöböt.

A Mi Hazánk győri szervezete a DK- irodája előtt tarott villámcsődületet, hogy tiltakozásukat fejezzék ki Gyurcsány pártjának szisztematikus magyargyűlölő politikája ellen.

 

További híreink

Dúró Dóra: ha az EU nem fizet, akkor mi se fizessünk nekik

Faragó Dániel

Van, akinek csak hetedszerre sikerült tankolnia (+VIDEÓ)

Horváth Tamás

Benzininfó: azonnali hatállyal megszűnik az árstop

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben