28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

A Mi Hazánk a korlátozó intézkedések részbeni feloldását követeli!

A pohár betelt, a zsebek kiürültek – A Mi Hazánk Mozgalom a korlátozó intézkedések részbeni feloldását követeli a kormánytól. A környező országokhoz hasonlóan Magyarország többségi társadalma is megsínylette és megelégelte már a sokszor értelmetlen korlátozó intézkedéseket – mondta mai sajtótájékoztatóján Dócs Dávid, a mozgalom alelnöke.

Hozzátette, hogy hazánkban egyedüli politikai erőként a Mi Hazánk az a párt, mely az emberek véleményei alapján követeli a kormánytól, hogy február 1-jével enyhítsen a sokak számára már fojtogató intézkedéseken.

Pártunk online aláírásgyűjtésbe kezdett a korlátozó intézkedések részbeni feloldása és vendéglátóipar megmentése érdekében. Az aláírók száma minden eddigi hasonló akciónkat messzemenően túlszárnyalt. Nem is csoda, hiszen a kettős mérce szépen kirajzolódik. Egészen abszurd, amíg a gigászi plázák és bevásárlóközpontok zsúfolási meg vannak telve létszámkorlát nélkül, addig a sokszor családi vállalkozásokban működtetett vendéglátó, valamint szálláshelyek még a szigorú korlátozások betartásával sem nyithatnak ki.

A baj ezekben a szektorokban egyre nagyobb, a vállalkozások az utolsó tartalékaikat élik fel. Munkavállalóiknak pedig nem tudnak a későbbiekben munkát adni a veszélyhelyzet lejártával sem, mert nem lesz miből, vagy nem lesz hol. Ezért valódi megoldást csak a mielőbbi újranyitások jelenthetnek -tette hozzá az alelnök.

Ideje lenne már annak, hogy a kormány észrevegye, hogy nem csak gazdasági és társadalmi negatív hatásai vannak a korlátozásoknak, hanem már a szomszédos országok vezetései felvették az érintett ágazatokkal a kapcsolatot – hangsúlyozta a politikus.

A politikus kiemelte, hogy például Lengyelországban a kormány már tárgyalásokat folytat a szolgáltató szektor képviselőivel. Lengyelországban február 1-jén tucatjával nyitják meg a vállalkozók az üzleteiket, ha nem lesz enyhítés abban az esetben is. Továbbá megemlítette Romániát, ahol hamarosan kinyitnak az iskolák, Szlovéniában újranyitották az edzőtermeket, uszodákat.

A járványügyi előírások betartása, a folyamatos fertőtlenítés, a távolságtartás és a többek által igénybe vett védőoltás elég védelmet kell, hogy nyújtson.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a járvány minimalizálására úgy kell törekedni, hogy azt a társadalom egésze minél kisebb módon szenvedje el.

Így a Mi Hazánk felszólítja a kormányt, hogy a szükséges egészségügyi intézkedéseket megtartva vizsgálja felül a korlátozó óvintézkedések szükségességét és tegye lehetővé a normális életükhöz való jogukat azok számára, akik hamarosan jobban félnek a koronavírus gazdasági, egzisztenciális és társadalmi mellékhatásaitól, mint magától a vírustól

– zárta gondolatait Dócs Dávid.

Magyarjelen.hu

További híreink

Magyarország sikerrel állt ki az otthoni pálinkafőzés mellett

Dunai Tibor

Január 7-ig használhatók fel a decemberi MÁV és Volánbusz dolgozó- és tanulóbérletek

Varga Lilla

Koltay Gábor: Ami Trianon után a magyarsággal történt, az kimeríti a genocídium fogalmát

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben