26.1 C
Budapest
2022. augusztus 10., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Mi Hazánk az elszakított magyarság ügyének képviseletét is elvárná az új magyar biztostól

Alább olvasható a nemzeti párt által kiadott közlemény.

A  Mi Hazánk Mozgalom elvárja a frissen megválasztott Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős magyar biztosától, Várhelyi Olivértől, hogy kiemelt ügyként kezelje a határainkon kívül rekedt nemzettestvéreink helyzetét!

Szerbia uniós csatlakozásával nem járhatunk úgy, mint Romániáéval, így a magyar kormány nem támogathatja azt is feltétel nélkül. A kormányzatnak először egyeztetni kell a délvidéki magyarsággal és utána megfogalmazni a támogatás feltételeit. Amennyiben ezeket Szerbia nem teljesíti, úgy Magyarországnak élnie kell a vétó jogával.

A biztosnak közben kell járnia azért, hogy végre megnyugtatóan rendeződjön az Erdélyben élő magyarság, Európa legnagyobb jogfosztott nemzeti kisebbségének ügye és a román hatalom ne korlátozza tovább a székelyek nyelv- és nemzeti szimbólum használatát, és a lehető legrövidebb időn belül engedjék szabadon a politikai koncepciós perben elítélt székely hazafiakat!

Elvárjuk a biztostól azt is, hogy gyakoroljon nyomást Ukrajnára a kisebbségek, elsősorban a kárpátaljai magyarok jogait súlyosan korlátozó nyelvtörvény azonnali eltörléséért, valamint a magyarok megfélemlítését célzó alvilági és titkosszolgálati módszerek azonnali befejezéséért.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége

További híreink

Papírforma- az Alkotmánybíróság szerint nem jogsértő az oltatlanok diszkriminálása

Faragó Dániel

Kovács Zoltán: Aki felveszi a vakcinát, elkezdheti élvezni az élet teljességét

Irányi Dániel

Jobbikos képviselő állt ki az elítéltek kártérítése mellett

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben