17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Mi Hazánk bejutása letörte a kutyapárt jókedvét

Nagyot bukott a választásokon a viccpártnak álcázott szélsőliberális “progresszív” Kétfarkú Kutya Párt. Noha a legutóbbi mérések 4 százalék körülre datálták a pártot (ugyan ezen mérés a Mi Hazánkat 2-re – szerk.), a tényleges eredményeket látva a bejutás környékén se voltak. 

Az előzetes mérések mindenkit reménnyel töltöttek el. Az eredményváró elején tapasztalt jókedv aztán hamar alábbhagyott, s miután a szavazás összesítésének végén a kivetítőn pártjuknak nyoma sem volt, a Mi Hazánk logója viszont ott díszelgett, mint kimutatható, harmadik erő, többen sírva fakadtak a viráglelkű belpesti fiúk közül.

Csalódottságát a párt elnöke, Kovács Gergely se rejtette véka alá. Az interjúból úgy tűnt, mintha legjobban nem is az újabb fideszes kétharmad fájna nekik, még csak nem is az ő leszereplésük, sokkal inkább a Mi Hazánk előretörése. Hiába, a magyar társadalom messze van még az általuk ideálisnak képzelt nyugati embertípustól.

“Úgy tűnik, a 3 százalék meglett, és bocs mindenkitől, hogy nem lett 5” – üzent az MKKP szavazóinak a párt elnöke, aki különösen szomorúnak tartotta a Mi Hazánk Mozgalom várható parlamentbe jutását.

“Egy ilyen párt, mint a Mi Hazánk, kétszer annyi szavazatot kapott, mint mi, abból az is következik, hogy nekünk is ügyesebbnek kell lennünk”

– közölte.

Az Indexnek az eredményvárón arról beszélt:

“Remélem, mi még följebb megyünk egy ilyen 35 százalékkal, a Mi Hazánk pedig lejjebb megy 41 százalékkal, és akkor ilyen mínusz 36 százalékon lesznek. Szar. Úgy tűnik, megint nyer a Fidesz. Nehéz lenne most azt mondani, hogy mi is bejutunk a parlamentbe.”

Szavazóiknak azt üzente, hogy aki most tud inni ingyen sört, annak érdemes innia.

Nehéz most mit mondani. Úgy tűnik, hogy marad a jelenlegi politikai berendezkedés

– fogalmazott Kovács Gergely.

Másik országba kéne menni

Nagy Dávid pártigazgató szerint egészen gyászos eredményt ért el az ellenzék. Ellenben a kutyapárt – úgy véli – “közepes eredményt” hozott. Egyébként a londoni és berlini magyarok döntő többsége csak azért ment el vasárnap szavazni, hogy leikszeljen a kutyapártra. Ennek kapcsán Nagy Dávid annyit mondott:

“Lehet, hogy a pártot kell elvinni egy más országba.”

Nagy Dávid szerint az eddig beérkezett adatok alapján a közös lista semmit sem ért, még az is lehet, hogy kevesebb szavazatot szednek össze, mint négy éve.

Szerkesztőségünk sok sikert kíván a kutyapártnak, reméljük, a következő választást tényleg egy másik országban próbálják meg.

Magyar Jelen – Index – MTI

Fotó: MTI

További híreink

A volt vezérkari főnök bírálta, hogy fegyveres eröket vetettek be Trump “mutatványához”

Dunai Tibor

Az MSZP uniós forrásokból finanszírozná az ellenzéki médiát

Irányi Dániel

Meghackelték az angolok térdeplését a lengyel drukkerek

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen