27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek

“A Mi Hazánk lesz a Fidesz igazi vetélytársa”

Mint arról korábban írtunk, jelentős közéleti személyiségek – más és más politikai térfélen lévők – gondolják úgy, a Mi Hazánk erősödése tartós lehet, és megalapozott a feltételezés, a harmadik utas párt valóban az ellenzék vezető erejévé válik hosszú távon is.

Hasonlóképpen látja Drábik János közíró, a Magyar Trianon Társaság elnöke is, aki a nemzeti párt hosszútávú lehetőségeiről beszélt a Magyar Jelennek.

(Fotó: Kárpát-Medencei Újságírók Egyesülete)

– Az a véleményem, hogy most még kisebb a párt, hiszen 6 százalékkal jutott be a Parlamentbe, 6 képviselője van, de ennek csak az az oka, hogy a párt még tulajdonképpen gyerek – fogalmazott Drábik.

– De a következő választáson már középpárt lesznek, és az azután következő választáson elérhetik a Fidesz nagyságát azért, mert a Fideszben rengeteg elégedetlen ember van

– mutatott rá.

Ezek a csalódott fideszesek Drábik szerint kétségkívül nemzetiek lesznek, de bizonyosan nem lesznek elégedettek a Fidesszel. Leszögezte, itt nagyon sok emberről van szó. És amennyiben a Mi Hazánk jól politizál, ezek a tömegek átmehetnek hozzájuk, de akár máshonnan is nyerhetnek szavazókat.

– A Fidesz igazi potenciális kihívója a Mi Hazánk, mert a Fidesszel csak jobboldalról lehet versenyezni. Csak egy alapvető nemzeti szükségleteket képviselő párt tud a Fidesszel versenyre kelni – vélekedett.

– Tehát a Mi Hazánk lesz a Fidesz igazi vetélytársa

– összegezte nézőpontját.

(fotó: Pesti TV)

– Természetesen figyelemmel kísérem a hazai politikai élet alakulását, ahogyan a világban végbemenő folyamatokat is. A Mi Hazánk esetében abban reménykedem, azt várom, hogy ellenzékként, és nem ellenségként fog viszonyulni a kormányhoz – ezt már Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő mondta. Mint ismeretes, a Mi Hazánk több alkalommal leszögezte, hogy értékelvű, nemzeti, konstruktív ellenzéki szerepre készülnek, ellentétben a balliberális oldal “hisztiellenzék” hozzáállásával. 

(Fotó: Magyarságkutató Intézet)

– A Jobbik esete végtelenül megrázott és megszégyenültem, mert annak idején hittem ezeknek az embereknek, súlyos csalódás volt. De boldog vagyok, hogy legalább néhány tisztességes ember maradt, akik a Mi Hazánkat hozták létre – osztotta meg velünk Prof. Dr. Bakay Kornél régész, tanár.

A professzor kijelentette, magát teljes mértékben a Mi Hazánk pártolójának tartja. Ezt nem titkolja el senki előtt.

– Bár már nem veszek részt akciókban, nemrégiben töltöttem be 82. életévemet, de szeretném, ha még tovább erősödnének, erre van remény, és az eddigi fellépéseik is találkoztak gondolkodásmódommal – fűzte hozzá.

További híreink

Roger Federer sem “ébredt fel”

Kemény János

A lakosságot támogatni, a vállalkozások terheit csökkenteni igyekeznek az önkormányzatok

Faragó Dániel

A csengtui amerikai konzulátus épületéről levonták az amerikai zászlót

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben