12.1 C
Budapest
2022. május 20., péntek
Magyar Jelen
Belföld Hírek

A Mi Hazánk leverte a Szabadság téri szovjet emlékművet – EXKLUZÍV VIDEÓVAL

A balliberális sajtó ujjongva számolt be múlt hét csütörtökön, hogy újabb köztéri miniszobrot helyezett el a fővárosban Kolodko Mihály szobrász. A Szabadság téren, a megszállási szovjet emlékmű közelében elhelyezett alkotás egy orosz katonasapkát, egy vörös csillagos usankát ábrázol egy díszpárnán. Az alkotás kihelyezését maga a Kárpátaljáról származó „művész” osztotta meg az interneten.

A vörös csillagos miniszobor, amelyet minden bizonnyal engedély nélkül állított fel a szobrász, a mai napon, a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján eltűnt. A szerkesztőségünk birtokába került videóból kiderül, hogy a szovjet katonasapkát ábrázoló szobrot a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Fülöp Erik egy baltával leverte és a Dunába hajította.

A párt közleményben is megerősítette, hogy ők tüntették el a szobrot, mivel a főváros szabadságról elnevezett terén, egy szovjet megszállási emlékmű is túl sok.

További híreink

NER-es érdekek miatt véreztetik ki a hazai turizmust

Gabay Dorka

“Saját hatáskörét túllépve foglalt állást a lengyel alkotmánybíróságról az Európai Parlament”

Irányi Dániel

Rendőrök menekítették ki a republikánus képviselőt a tüntetők gyűrűjéből

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen