8.9 C
Budapest
2022. október 6., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

A Mi Hazánk száraz mellébeszélés helyett nedves termőföldeket és virágzó magyar agráriumot szeretne

Az évszázad aszályát éljük Magyarországon, de ennek ellenére a kormány az aszálykárral szemben csak látszatintézkedésekben és csak a felszínt kaparva gondolkodik a megoldásokban – fejtette ki Dócs Dávid, a Mi Hazánk mezőgazdasági szakpolitikusa, országgyűlési képviselő. 

A Mi Hazánk a Virradat Programban deklarálta, hogy az országot a magyar agráriumra kell építeni a külföldi befektetők és autógyárak helyett.

Ezek az ipari beruházások nagy energiaigényű gyárakat telepítenek ide, amelyek értékes termőföldeket vesznek el a mezőgazdaságtól, ráadásul jellemzően az állam által milliárdokkal támogatott gyárak külföldi munkaerőt alkalmaznak, ami még közbiztonsági problémákat is generál – világított rá a párt alelnöke.

Dócs Dávid hozzátette: amikor egy világgazdasági válság közepén vagyunk és akadozhat az élelmiszerellátás megengedhetetlen luxus, hogy az ország legjobb termőföldjeinek helyén külföldi beruházók hozzanak létre (például akkumulátorgyárat) olyan tevékenységekre gyármonstrumokat, amelyek válság idején teljesen feleslegesek.

 

További híreink

Bekövetkezett, amitől féltünk: magyar áldozata is van az ukrán-orosz háborúnak

Kemény János

Jogosítvány nélkül, ittasan gázolt, majd elhajtott a helyszínről egy férfi Gyöngyösön

Irányi Dániel

Autóba rejtett pokolgép ölt meg szomáliai katonákat

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben