1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Mi Hazánk szerint a védettségi igazolvány a vendéglátósok javát sem szolgálja

– Számos vendéglátós jelezte a közösségi médiában, hogy annak ellenére sem fogják megnyitni a belső tereiket, hogy arra már lehetőségük lenne. Ennek pedig az az oka, hogy oda csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be. Volt, aki azt írta, hogy ők nem kívánnak különbséget tenni vendég és vendég között, s ezzel a véleménnyel a Mi Hazánk Mozgalom is mélységesen egyetért – jelentette ki Lantos János, a párt esztergomi országgyűlési képviselőjelöltje.

– Továbbá szerintünk aránytalan és igazságtalan elvárni a vendéglátósoktól, hogy még ezt is ők ellenőrizzék, majd ha nem megfelelően végzik és mégis rajtakapnak valakit azon, hogy védettségi igazolvány nélkül egy vendéglátóhely belső terében tartózkodik, a már így is borzasztó nehéz helyzetben lévő szektort büntetnénk újra, százezres bírságokkal és hosszú időre való bezárással – mutatott rá a Mi Hazánk politikusa.

Lantos szerint ebből elég, ez sehová nem vezet. Mint mondta, az emberek között nem húzódhat ott a határ, hogy kinek van védettségi igazolványa és kinek nem, ez egy hamis törésvonal.

– Ez az igazolvány semmi másra nem jó, csak arra, hogy szembefordítsa egymással az embereket, ismerősöket, barátokat, családtagokat állítson egymással szembe. És ez teljesen független attól, ki oltatta be magát és ki nem, ki mennyire tartja veszélyesnek a vírust és ki kevésbé, egész egyszerűen a védettségi igazolvány egy rossz válasz, mert egy olyan dimenzióba helyezi az embereket, amely alkalmas arra, hogy a társadalom tagjai egymással szembefordítsa

– nyomatékosította. Mindezek miatt a Mi Hazánk Mozgalom azt követeli, hogy szüntessék meg a védettségi igazolványokat.

További híreink

Jobbikos antiszemita botrány a parlamentben

Dunai Tibor

Gattyán Györgynél is kalapozik Márki-Zay Péter

Faragó Dániel

Rendszervált(oz)ás, vagy amit akartok!

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben