3 C
Budapest
2022. november 30., szerda
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A Mi Hazánk véget vetne a végrehajtók méltánytalan gazdagodásának

Véget vetünk a végrehajtók méltánytalan gazdagodásának, amelynek felszámolása érdekében első lépésként olyan törvénymódosító javaslatot nyújtunk be az országgyűlés felé, amiben a nonprofit jelleg bevezetését indítványozzuk a végrehajtókra. A Mi Hazánk Mozgalom egyedüli pártként a továbbiakban is kezdeményezni fogja a kizsákmányoló végrehajtói rendszer felszámolását – írja a párt Búvár Kund akciócsoportjának vezetője, dr. Fiszter Zsuzsanna.

Rámutatott, a végrehajtói tevékenység a rendszerváltás kaotikus időszakában került a bíróságok feladatköréből magánkézbe.

Ezt követően és azóta is a végrehajtók a nemzet polgárainak vegzálásából élnek, sokszor még a rájuk vonatkozó törvényeket is semmibe véve

– írta Fiszter. Majd hozzátette:

a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi, hogy az önálló bírósági végrehajtók a továbbiakban ne profitorientált magánvállalkozásként működjenek, hanem non-profit jelleggel, állami felügyelet alatt végezzék tevékenységüket.

Ez azt is jelenti, hogy a végrehajtók a jövőben bértáblák alapján meghatározott bért, juttatást kapnának az államtól, ezenkívül a különféle végrehajtói díjak és költségek is csökkennének. Ezzel a párt azt szeretné elérni, hogy “a végrehajtók ne az emberek sanyargatásából tegyenek szert több 100 millió forintos éves bevételre és hagyjanak fel az adósellenes magatartásukkal”.

Fiszter szerint az adósságot meg kell fizetni, a kötelezettségeket teljesíteni kell, de azt is le kell szögezni, hogy a végrehajtás állami, non-profit feladat, nincs szükség a mögötte megbúvó népnyúzó, sokszor maffia-módszereket alkalmazó végrehajtókra és a hatalmukat bebetonozó, átláthatatlan jogszabályokra.

Elemi.hu

További híreink

Mi Hazánk: szintet lép a kormány a dolgozók kizsákmányolása terén

Kemény János

Sport és Politika Konferencián vett részt a Mi Hazánk Mozgalom

Faragó Dániel

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben