1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
Belföld

A Momentum ifjúsági szervezete felfüggesztené az iskolai bukást

A Momentum ifjúsági szervezete, a Momentum TizenX azt szeretné, ha “felfüggesztenék az iskolai bukást”.

Az nem bontják ki, pontosan mit értenek ez alatt, de az alábbi rövid mondattal támasztják alá kérésüket:

“Ne vegyük el a diákoktól a szebb jövő reményét csak azért mert külső tényezők közbe szóltak.”

Vélhetően arra céloznak, ha valaki jelen pillanatban bukásra áll, és ha úgy alakul, év végi érdemjegyként azt kell megadniuk a tanároknak, ami a mostani állást tükrözi, így azok, akik tavasszal bukásra álltak, véglegesen meg is buknának. Nyilván nem teljes mértékben igazságos, hiszen akár még lett is volna lehetősége javítani, de ha ezt elvetjük, ebből csak az következik,

hogy annak ellenére felsőbb osztályba léphetnének, hogy erre jegyeik nem jogosítják fel őket.

Lássuk be, ez még igazságtalanabb.

Erről nekünk egyébként egy tanmese jut eszünkbe, és a Momentum szellemisége emlékeztet is erre, hiába aposztrofálják magukat centristának, inkább a politikai paletta baloldalán tanyáznak.

A képen Portik Zalán, rá hivatkoznak, miszerint tőle ered az ötlet

“Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem , de a közel múltban megbuktatott egy egész osztályt.

Miért? Azért mert az osztály kitartott amellett, hogy az “Obama care” szociális program nagyon is jól működik.

Nem lesz tovább szegény, sem gazdag, sőt mindenki egyenlő alapon fog élni és fogja érezni majd magát.

A professzor azt mondta, OK, próbáljuk ki a tervet és majd meglátjuk kinek lesz igaza. Mától fogva mindenkinek az osztályzatát csak összeadjuk és egy átlag osztályzatot fog kapni mindenki a végén. Jó? Így majd meglátjuk kinek lesz igaza a végén. Mindenki az osztályban bele egyezett. A legjobb az 5-ös és a legrosszabb az 1-es osztályzat lesz.

Az első teszt után mindenki 4-est kapott. Így azok akik tudtak, mert sokat tanultak, reklamáltak, viszont aki kevesebbet tanult az meg örült az osztályzatnak.

A második teszt alkalmával a hallgatók akik az első esetben keveset tanultak, még kevesebbet tanultak, és akik először sokat tanultak, úgy gondolták hogy akkor ők minek igyekezzenek és Ők is kevesebbet tanultak. Így a második teszt eredménye csak egy elégséges 2-es lett.

A harmadik teszt után mindenki elégedetlen volt, mert mindenki kevesebbet tanult és mindegyik a másikakat okolta az alacsony eredményekért. Tehát senki nem volt megelégedve és mindenki megbukott.

Ekkor a professzor azt mondta nekik, hogy a szocializmus ugyan ilyen módon alapszik és azért fog az is megbukni. Mert ha a jutalom elég nagy, a szorgalom is nagyobb, hogy valaki sikeres legyen. De ha egy kormány elveszi a jutalmat az igyekvőktől, hogy a lusta is jól járjon, senki nem fogja törni magát, ha Ő azért kevesebbet kap.”

További híreink

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

Fekete-Győr András: “egész éjszaka csináltuk”

Faragó Dániel

Megélhetési válság ide vagy oda, Orbán évente 60-70 milliárd forinttal támogatná Ukrajnát

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben