2.5 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
BelföldHírek

A Momentum Kijev sétányra nevezné át a budapesti Moszkva sétányt

Indoklásuk szerint Moszkva méltatlanná vált arra, hogy Budapest egyik legszebb és legkellemesebb sétányának legyen a névadója.

„A Momentum Mozgalom XIII. kerületi alapszervezete teljes mértékben szolidaritást vállal a függetlenségéért küzdő ukrán néppel, ezért egy szimbolikus akcióval átragasztottuk a Moszkva sétányt, Kijev sétányra” – írta közösségi oldalán a párt.

A Momentum nyílt levelet is írt a XIII. kerület polgármesterének, melyben arra kérik Tóth Józsefet és a kerület képviselő-testületét, hogy kezdeményezze Budapest Főváros Közgyűlésénél a sétány átnevezését, azzal az indokkal, hogy Moszkva méltatlanná vált arra, hogy a XIII. kerület, valamint Budapest egyik legszebb és legkellemesebb sétányának legyen a névadója.

(Mandiner nyomán)

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Mi Hazánk: az amerikai támogatások elfogadása felér egy hazaárulással

Kemény János

Egerben így köszöntötték az adventi időszakot

Kemény János

“A 2023-as ülésszakon jóváhagyjuk a NATO-csatlakozást”

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben