5.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

A Momentum román testvérpártja véletlenül szigoríttatta a drogtörvényt

A Momentum román testvérpárjának az ifjúsági tagozata is kiakadt az USR képviselőnője miatt, aki szigoríttatta a drogtörvényt.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) egyik képviselőnője, Lavinia Cosma a drogtörvényt szigorító módosítást terjesztett be a parlamentben, a képviselőház pedig ezt szerdán meg is szavazta -írja Főtér.ro.

Az USR csillogó szemű ifjai rövid, de annál keményebb üzenettel reagáltak az ifjúsági szervezet közösségi oldalán:

Mi sem tudtunk róla.

Comunicat USR Tineret:

Nici noi nu știam :'( 🎄

Közzétette: USR Tineret – 2019. december 18., szerda

A rövid, „közleményként” meghatározott üzenetet egy sírós emotikon és egy karácsonyfa ábrája követi, ami azt jelzi, hogy csillogó szeműék nem ilyen karácsonyi ajándékot vártak.

A Lavinia Cosma által kezdeményezett módosítás értelmében 3-tól 10 évig terjedő szabadságvesztés róható ki az eddigi 2-től 7-ig terjedő helyett a veszélyes kábítószerek termesztéséért, előállításáért, értékesítéséért, felajánlásáért, szállításáért és birtoklásáért.

A drogok országhatárokon keresztül történő szállítása 5-től 15 évig terjedő börtönbüntetéssel lesz sújtható az eddigi 3-tól 10 évig terjedő helyett.

Keményen büntetik majd azokat, is akik úgy állítják be a pszichoaktív szereket, mintha azok fogyasztása törvényes lenne: ők 2-tól 7 évig terjedő időszakra kerülhetnek rács mögé.

A módosítás a saját fogyasztás céljával tartott pszichoaktív szerek birtoklását is bűncselekménnyé nyilvánítja, és 3 hónaptól 2 évig terjed szabadságvesztést vagy bírságot helyez kilátásba érte.

Eddig ez nem minősült bűncselekménynek.

Cosmára persze füvet-fát (hehe) rákiabáltak a törvény elfogadása nyomán.

Ő viszont azzal magyarázta az egészet, hogy eddig hézagos volt a törvény, és nem lehetett büntetni a herbált forgalmazó dílereket, de most már igen.

És egyébként is, nem a fogyasztók büntetése nő, hanem a csempészeké.

(Főtér.ro nyomán)

További híreink

Fekete-Győr András: “egész éjszaka csináltuk”

Faragó Dániel

Megélhetési válság ide vagy oda, Orbán évente 60-70 milliárd forinttal támogatná Ukrajnát

Magyar Jelen

Három jó barát kalandjai Kijevben (II. rész) – megszólaltak a szirénák (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben