3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A munkavállalók védelmében megalakult a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinet

A Mi Hazánk Mozgalom nagy hangsúlyt fektet a munkavállalók védelmére, ezért 14 fővel megalakult a Munkaügyi Kabinet, melynek célja: a visszaélések, problémák feltárása és azok megoldása. A részletekről lapunknak beszámolt Dorogi György, a kabinet elnöke.

A munkaügy az egyik legfontosabb hazánkban, ugyanis négy és fél millió munkavállalót érint, ezért vált szükségessé a Munkaügyi Kabinet megalakulása. Parlamenti képviselőként csatlakozott a kabinethez Dr. Apáti István, illetve Dr. Grundtner András ügyvéd is, aki szintén a jogi hátteret biztosítja a kabinetben.

Dorogi György elmondta, járulék- és adótanácsadó is segíti a folyamatokat. A kabinet több tagja kilétét titokban kívánja tartani, tehát nyilvánosság elé nem fognak állni. Az indoklás egyszerű: a szakemberek felsőbb pozíciókat töltenek be különböző területeken, mint például autógyártásban, multi cégeknél, építőiparban és vendéglátásban is. Valamint olyan munkaterületeken, amelyeken a legtöbb munkaügyi visszaélés tapasztalható.

A Mi Hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megyei elnöke kiemelte, hogy munkavédelmi területről is csatlakozott egy szakember a csapathoz. Úgy fogalmazott, hogy

 szeretnék országos szinten kiterjeszteni a kabinet munkáját. Így alaposabban és hatékonyabban fel tudják térképezni az embereket érintő munkaügyi problémákat.

A [email protected] e-mail címre várják a dolgozó állampolgárok megkereséseit, akik munkahelyeiken kirívó és nyilvánvaló visszaéléseket tapasztalnak. Dorogi közölte, hogy a KSH statisztikai adatai szerint a négy és fél millió munkavállalónak 10 százaléka elégedetlen a munkahelyével.

A Mi Hazánk Mozgalom azonban úgy véli, hogy 90 százaléka a dolgozóknak nincs megelégedve a körülményekkel. Ugyanis a legtöbben igenis félnek fellépni a munkáltatójukkal szemben. Aggódnak amiatt, hogy elveszítik az állásukat, és mivel a megélhetésük múlik az ügyön, egész egyszerűen eltűrik a számtalan törvénytelenséget.

A Munkaügyi Kabinet célja, hogy a visszaéléseket, problémákat feltárják.

Arra kérjük a munkavállalókat, hogy az e-mail címre írjanak levelet -természetesen kilétüket nem fedjük fel-, és amennyiben egy munkahelyről/munkaterületről több megkeresést is kapunk, igyekszünk kivizsgálni az ügyet. Személyesen felvesszük Önökkel a kapcsolatot, és megnézzük, hogy jogilag, törvényileg, morálisan vagy általánosságban miként lehet az adott ügyet a közvélemény elé tárni. Nagyon fontos, ugyanis így kiderül, hogy a munkáltatók milyen módon élnek vissza a dolgozók kiszolgáltatott helyzetével 

-fejtette ki a kabinet elnöke.

Továbbá hangsúlyozta, hogy nem csupán a negatívumokat keresik, hanem igenis kíváncsiak olyan cégekre is, amelyeket pozitív példaként állíthatnak a többi munkáltatóval szemben. Bebizonyítva azt, hogy ebben az országban, ha valaki betartja a szabályokat a dolgozók érdekében, akkor ki lehet alakítani egy olyan munkakapcsolatot, mely nem a kizsákmányolásra épül.

A Mi Hazánk Mozgalom Munkaügyi Kabinet munkája jelenleg a Facebook-on követhető nyomon.

Arra kérik azonban a munkavállalókat, hogy személyes bosszúra ne használják ezt a lehetőséget. Ugyanis minden esetben kivizsgálják a problémákat, de csak akkor indul el a folyamat, ha valóban megalapozott az ügy.

A politikus kiemelte, hogy a csökkent illetve megváltozott munkaképességű dolgozókkal szemben több visszaélés és megalázás is tapasztalható, ezért felvették a kapcsolatot a Csökkent Munkaképességűeket Képviselő Érdekvédelmi Szövetséggel. Ugyanis számos munkáltató csupán az állami támogatások végett alkalmazza őket, majd a pénz beérkezése után elbocsátásra kerül sor. Nem olyan területre alkalmazzák a munkavállalókat, amelyek biztosítják a számukra alkalmas munkakörülményeket.

Végezetül Dorogi György hozzátette, hogy tematikusan osztották föl a Munkaügyi Kabinet munkáját, ő maga a szakszervezeti vezetőkkel tartja a kapcsolatot. Továbbá sajtótájékoztatók alkalmával beszámol majd a kabinet tevékenységeiről.

Ha Ön úgy érzi, hogy munkáltatója méltánytalanul bánik a dolgozóival, szabálytalanságokat tapasztal, jelezze a Mi Hazánk Munkaügyi Kabinet felé az alábbi elérhetőségeken:

Facebook: Mi Hazánk Munkaügyi Kabinet

E-mail: [email protected]

Magyarjelen.hu

 

További híreink

Nemzeti gazdasági kórkép – a magánbenzinkutasok már az út szélén

Kemény János

“Magyarország ne fizessen Ukrajnának!”

Kemény János

A Covid-oltások mellékhatásainak hosszútávú kockázatait vizsgálják a kutatók

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben