19.7 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

A NASA vezetője felmond, ha Biden lesz az elnök

Az Aviation Weeknek adott interjúban belengette felmondását a NASA jelenlegi vezetője, Jim Bridenstine; a szakember az elnökválasztás eredménye miatt fontolgatja távozását, mert úgy véli, hogy a Biden-adminisztrációval nem fog tudni együttműködni – vette észre a hvg.hu.

Jim Bridenstine, a NASA jelenlegi vezetője lényegében bejelentette: amennyiben Biden lesz az elnök, felmond, mert úgy véli, a Biden-adminisztrációval nem fog tudni együttműködni.

Bridenstine-t még 2017-ben kérte fel az űrügynökség vezetésére a jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump. A kinevezését többen nem támogatták, mert úgy vélték, Bridenstine érkezésével Trump befolyást szerez a hivatal működésében.

A viharos körülmények között lezajlott elnökválasztás viszont őrá is hatással volt, és most azt közölte, nem számít, Bidenék igényt tartanak-e a szolgálataira, ha a demokrata jelölt hivatalba lép, ő inkább felmond.

“A NASA vezetőjének szoros kapcsolatot kell ápolnia az elnökkel. Olyan személyre van szükség, akiben az elnöki adminisztráció és a hivatali szervek megbíznak. Az én (egy esetleges Biden elnökség alatt) esetemben ez nincs így” – mondta Bridenstine.

Bridenstine vezetése alatt a NASA új Hold-programmal állt elő, amely az Artemis-misszió néven fut. Ennek keretében az Egyesült Államok 2024-ig visszatérne az égitestre, hogy megkezdődhessen a felkészülés a majdani Mars-utazáshoz.

Fotó: MTI/EPA/Aubrey Gemignani

További híreink

Macron: iszlamista merénylet volt

Faragó Dániel

Megvette a Salgótarjánt Mészáros ügyvédje

Faragó Dániel

Szándékosan gázolták el a hulladékszállító munkásokat Mándokon

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen