5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
Egyéb kategóriaHírek

A NAV ellenőrök belerondítottak a becsületkasszába

Tudták, hogy Fejér megyében még létezik olyan falu, ahol az útmentét becsületkasszával ellátott mini árusítóhelyek ékesítik?

Írtak is róla egy kedves cikket a Feol.hu-n.

Ezt a cikket nagy valószínűséggel olyanok is olvasták, akik az összetett szónak csak a második tagját ismerik, a kasszát. A nemzeti adóhivatal két csodás példánya a cikk megjelenését követően ellátogatott a kis faluba, hogy körülnézzen.

Csodálkozva tapasztalták, valóban vannak emberek, akik védelem és ellenőrzés nélkül magukra hagyják portékáikat, hogy az arra járó – ha úgy érzi – vehessen belőle, és ha vesz belőle, hát a vevő döntse el, ad-e pénzt, ellenszolgáltatást érte. Nem kellett több a két NAV-os embernek, magukhoz hívták az őstermelőt, hogy bizony csak ezresük van, de ötszázat szánnak az árura.

Sejtelme sem volt az idős gazdának, hogy csapdát állít a két látogató, ezért felváltotta azok ezresét két ötszázasra. Ettől a pillanattól megkönnyebbültek a hivatal lelkes ellenőrei, mert a pénzügyi tranzakció megtörtént, már csak úgy kellett csinálni, mintha elmennének a tett helyszínéről.

A kép illusztráció

Ügyesen szedték lábaikat mintegy tíz méteren keresztül, majd megfordultak, és bejelentették, mivel nem kaptak nyugtát az értékesítésről, 180 ezer forintra megbüntetik a nyugdíjas „vénembert”.

Lehet, hogy én látom rosszul, de ezeknek az ellenőrféle embereknek fogalmuk sincsen arról, mi az a becsületkassza, bocsánat, gőzük nincs arról, mi az, hogy becsület. Annak a szerencsétlen „vénembernek” nemcsak az almafáját, de az alatta levő földet is ki kellett volna tennie a stokira ekkora összeg ellenében.

Ez a két NAV-os minden bizonnyal tisztességgel végezte feladatát, és hiányosságot tárt fel, de a mérték aránytalansága égbekiáltó. Nem látják, hogy közösséget rombolnak szét a büntetéssel, hogy a turista már nem tud mosolyogva nézni a becsületkasszás dekorációkra, hogy globalista érdekeket szolgálnak ki, ami miatt spanyol almát eszünk, s a mienk megrohad.

Tudja-e e két ellenőr, hogy az őstermelő 600 ezer forintig adómentes, és azt, hogy egy stokiról ekkora összegű árut nem visznek el? Tudja-e, amikor kiszabja büntetését, hogy az Árpád-kor óta élő hagyományt gyilkol meg? Tudja-e, hogy tőrt szúrt egy közösség szívébe? Vajon felettesei s maga az állam mindezt átérzik-e? Érzik-e, mit is jelenthet az a nyolc betű fentről lefelé?

Forrás: Feol.hu

További híreink

Megállt a szíve egy NAV-os pénzügyőrnek a csoportos fizikai felmérésen

Irányi Dániel

Választások előtti felmelegedés- a deviáns kapcsolatban élőknek is jár az SZJA-visszatérítés

Faragó Dániel

NAV: engedélyezett mulasztás esetén is felszámítanak késedelmi pótlékot, annak törlését külön kérni kell

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben