29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Sport

A német külügyminisztérium visszautasította a Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat

Visszautasította a német külügyminisztérium pénteken a Hertha BSC német labdarúgó egyesület által elbocsátott magyar kapusedző, Petry Zsolt ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatokat.

Az egyesület értékeinek nem megfelelő nyilvános kijelentései miatt elbocsátott szakember ügyében tett magyar kormányzati nyilatkozatok “teljességgel elfogadhatatlanok” – mondta Christopher Burger külügyminisztériumi szóvivő.

“A nemzetiszocializmussal kapcsolatos utalást különösképpen visszautasítjuk”, méghozzá “a legnagyobb határozottsággal”

– húzta alá Christopher Burger német hírportálok jelentései szerint.

Hozzátette, hogy a szövetségi kormány álláspontját a budapesti német nagykövetség ügyvivője is egyértelműen ismertette a magyar külügyminisztériumban csütörtökön folytatott megbeszélésén.

A csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról magyarázott, hogy “a XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, ha a 21. században is lenne”.

(Forrás: MTI – fotó: Wikimedia Commons)

További híreink

Ukrajna betiltja az ott élő orosz előadóknak, hogy fellépjenek

Faragó Dániel

Leköpte osztrák ellenfelét a francia labdarúgó

Faragó Dániel

Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott keretét a világbajnoki selejtezőkre

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen