5.6 C
Budapest
2022. november 26., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

A nemi erőszak áldozata „bűntudatot érez”, mert az őt megerőszakoló szomáliait deportálták

Egy norvég férfi, akit egy szomáliai bevándorló erőszakolt meg, „bűnösnek” érzi magát, mert a szexuális ragadozót visszaszállították a saját hazájába.

A nemi erőszak áldozatát, Karsten Nordal Haukent – aki önmagát rasszizmusellenesnek és feministának vallja – öt évvel ezelőtt bántalmazták szexuálisan.

Noha a támadás miatt depressziós és kábítószer-függő lett, Hauken elmondta, hogy bűnösnek érzi magát, amiért a támadóját visszaszállították Szomáliába miután letöltötte Norvégiában a börtönbüntetést – írja az Independent.

Az norvég NRK-nak adott beszámolójában Hauken részletezte a szexuális támadás tapasztalatait és azt, hogy ez hogyan befolyásolta életét.

Hauken elmondta, hogy „meglepte egy kicsit”, amikor meghallotta, hogy támadóját deportálják az országból.

„Akkor kezdtem el sírni, amikor a kocsiban ültem” – mondta.

Megkönnyebbülést és örömöt éreztem, hogy örökre elment.

Úgy éreztem, hogy a norvég kormány felvállalta a végső bosszú teljesítését, mint egy dühös apa, aki találkozik a gyermeke bántalmazójával” – folytatta Hauken.

„De ugyanakkor erős bűntudatom is volt és éreztem a felelősségem is.

Én voltam az oka annak, hogy nem maradhatott Norvégiában, és egy nagyon bizonytalan jövővel kell szembenézni Szomáliában

– mondta Hauken.

„A börtönben már letöltötte a büntetését. Most újból meg kell büntetni? És ezúttal sokkal keményebben?” – tette fel a kérdést.

„Attól tartok, hogy egyetlen lány sem fog akarni engem, és a férfiak ki fognak nevetni. Félek, hogy antifeministaként fognak kezelni, ha azt mondom, hogy a gyötrődő fiatal férfiakra nagyobb figyelmet kellene szentelni”- zárja gondolatait Hauken.

Hauken története állatorvosi lova annak a patológiás altruizmusnak, annak a mérhetetlen önfeladásnak és életképtelenségnek, ami a mai nyugat-európai társadalmakban egyre inkább teret nyer.

Annak ellenére, hogy megerőszakolta és tönkretette az életét egy külföldi bűnöző, akinek soha nem is lett volna szabad belépnie az országa területére, Hauken mégis furcsa és kóros együttérzést érez támadója iránt.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben