20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemeltVideó

A normalitás mellett kiállókat igazoltatta a rendőrség (videó)

Nem hajlandó eleget tenni a fogyasztóvédelmi előírásnak a Labrisz Leszbikus Egyesület, amely tavaly egy mesekönyvnek álcázott LMBTQ-propaganda kiadványt adott ki. A hatóság arra kötelezte a kiadót, hogy a Meseország mindenkié című könyvet lássák el megkülönböztető jelzéssel, mondván, abban a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták jelennek meg. A tiltakozó akció végén a rendőrség igazoltatta a Mi Hazánk két tiltakozó politikusát. 

A Mi Hazánk normalitásért folytatott missziója már eredményeket is magáénak tudhat, ugyanis az ő nyomásuknak köszönhetően kötelezte a Labriszt a fogyasztóvédelem arra, hogy lássák el megkülönböztető jelzéssel a könyvet, mondván, abban a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedésminták jelennek meg – mondta Lantos János, a párt esztergomi elnöke, aki a Pagony könyvesbolt előtt tiltakozott a kiadó tette ellen. Mint mondta,

-A Labrisz ezt nem hajlandó megtenni, ehelyett a kiadó bírósághoz fordulna.

– Mindezt mint apa is felháborítónak tartom. Én nyilván nem olvasnék ilyet a gyermekeimnek, de nem akarjuk, hogy más gyanútlan szülő is  belefusson ebbe, mert a borítón nincs feltüntetve, hogy homoszexuális propaganda található benne. Ezért a Mi Hazánk szeretné megmutatni, hogyan is kell ezt – fogalmazott.

Lantos mindezek után elhelyezett egy színes matricát a könyv borítóját, melyen az áll: “Figyelem! A könyvben homoszexuális propaganda található!” Hozzáfűzte, eredetileg az volt a tervük, hogy a könyvet árusító Pagony könyvesboltba bevisznek néhány matricát, ám mint fogalmazott, gyáva módon bezártak aznap délutánra, miután hírül vették, hogy sajtótájékoztatót tartanak.

Ennek ellenére megígérte, meg fogják találni annak a módját, hogy a közeljövőben eljuttassák az üzletekbe a matricákat.

Vékony Csongor, a párt budapesti alelnöke azt mondta, a Labrisz, ezzel a gyermekek egészséges fejlődését veszélyezteti, hiszen az ókortól napjainkig megegyeznek a szexualitás témakör szakértőinek véleménye abban, hogy a szellemi és nemi érettség gyermekkorban nem következik be, folyamatos változás figyelhető meg, a gyermek könnyen befolyásolható. – Megszilárdulása a test egészséges fejlődése esetén 22-23 éves korban történik. Kiskorúakra tehát a normalitással ellentétes szexualitásról bármiféle pozitív vagy semleges említés, negatív hatást gyakorol – közölte Vékony Csongor.

Hozzátette,  igaz, hogy magyar mesékben a tökéletes családmodellen túl, ami a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges, többféle családmodell megjelenik, ami sajnálatos módon bekövetkezhet. Mint például elvált szülők vagy elhunyt szülők, de nem jelent meg sohasem a heteroszexualitástól eltérő irányultság. Kiemelte, aki nem heteroszexuális, szellemi és nemi érettségét követően képes eldönteni, hogyan kívánja élni életét, de mint mondta, kiskorúaknak heteroszexuális nemi irányultságról vagy negatív értelemben, vagy egyáltalán ne is beszéljünk.

– Nem tartom helyesnek, hogy ez a könyv létrejött, de ha már így alakult, az a legkevesebb, hogy feltüntetéssék a 18-as figyelmeztető karika mellett a tartalom jellege. Hozzáteszem a helyett, hogy elbizonytalanítanánk a gyermekek nemi irányultságát, mi azt támogatjuk, ha a fiatalokat a felelősségteljes családtervezésre és gyermeknevelésre készítjük fel

– zárta gondolatait Vékony.

Ezek után Lantos és Vékony figyelmeztető matricákat helyezett el az üzlet kirakatára, amiért rendőrt hívtak rájuk. A Mi Hazánk politikusai készséggel elmagyarázták a helyszínre érkező rendőröknek, azért voltak kénytelenek ehhez az eszközhöz folyamodni, mert a fogyasztóvédelmi döntés ellenére sem volt hajlandó a Labrisz ilyesmivel ellátni könyveit, illetőleg, miután az üzlet váratlanul bezárt a tiltakozás előtt, nem tudták átadni a matricákat, ezért helyezték el azokat a kirakaton. Tudósítónk információi szerint a rendőrök jegyzőkönyvbe vették az eseményeket, arról, hogy indítanak-e szabálysértési eljárást, nem tudtak felelni, mint mondták, ezt majd a feletteseik fogják eldönteni.

Magyarjelen.hu

További híreink

A Mi Hazánk a Hegyi-Karabahban kitört konfliktusban is az őshonos, keresztény örményeket támogatja

Irányi Dániel

A Google ellen tüntettek a Pesti Srácok

Dunai Tibor

Fegyőr szerint még fegyvereket is kellene küldenünk Ukrajnának

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben