7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Pécsi Állatkertet segíti a Mi Hazánk

Tojással, gyümölccsel, valamint zöldségfélékkel igyekezett segíteni a Pécsi Állatkert lakót a Mi Hazánk Baranya megyei szervezete. Az állatkert a koronavírus-járvány miatt idén már nem számíthat bevételre, így minden adománynak örülnek.

Különböző élelmiszerekkel segítette a Mi Hazánk Baranya negyei szervezetet az idén 60 éves Pécsi Állatkertet, ahol az adományt örömmel fogadták. A szervezet beszámolója szerint a támogatást átvevő munkatársak elmondták, hogy képeztek némi tartalékot, tudatosan gazdálkodva az amúgy is “holt szezonnak” számító tél miatt, de ennek ellenére minden adománynak örülnek, mivel minden igyekezetük ellenére, felmerülhetnek váratlan kiadások is, mint például a tehergépkocsijuk meghibásodása, ami nem tervezett komoly plusz költséget okozott. A virus miatti zárvatartasi kötelezettség miatt pedig idén már nem számíthatnak bevételre.

Miként a Baranya megyei szervezet fogalmazott közösségi oldalán: a szervezet tagjai közül sokaknak a kedvenc helye az állatkert, szívesen járnak oda gyermekeikkel a szabadidejükben, ezért is érezték fontosnak, hogy segíthessenek a nehéz helyzet elkerülésében.
Közleményükben hálásak voltak az összes résztvevő felajánlásáért és munkájáért. – Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette akciónkat, külön kiemelve azt a kereskedőt a nagybani piacon, aki mikor megtudta hová visszük a élelmiszert, nem engedtte kifizetni, így dupla mennyiséget tudtunk belőle vinni, mint amennyire “futotta” volna. Emberségből jeles! Az állatkert dolgozói elmondása alapján pár hétre elegendő a tojás, gyümölcs, zöldségfélék amit vittünk.

– Támogatás híján összefogtunk, és nagy értékben gyümölcsöt, zöldséget és sok fehérje tartalmú ennivalót vittünk az állatok élelmezésére, aminek a dolgozók nagyon örültek. Sőt egyik tagunk ismerőse K. Erzsébet is nagy összeggel segített minket amit Görcsönydobokáról gyűjtött össze az ottani lakosokkal, akiknek külön köszönjük, valamint az árusok is küldtek ajándékokat – mondta Horváth Sándor a pécsi szervezet alelnöke.

Horváth Sándor hozzátette, a pécsi önkormányzat segítsége továbbra is függőben van, úgy néz ki, mint a többi probléma megoldásában, itt sincs igazán döntéshozó az ügyben, vagy mindenki átdobálja a labdát a másiknak. Az  állatkertet sok hasonló helyhez hasonlóan be kellett zárni a pandémia miatt, csakhogy itt munka folyik, dolgozók vannak, és minderről semmit tudó állatok, akiknek élelmet kell biztosítani.

(Fotó: Mi Hazánk Baranya megye-FB,  programturizmus.hu)

További híreink

Bőröndben csempészte ki a migránst egy pap Svédországban

Irányi Dániel

Négyre emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon

Szabó Norbert

Gyerekműsor: az óvodások is mondják ki, hogy a fehérek rasszisták!

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben