1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

A Pécsi pride már közegészségügyi kockázatot jelent

A pécsi homoszexuális felvonulás nem csupán a közrendet, hanem a közegészségügyet is sérti
Tekintettel a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre, ezen belül a rendezvénystopra, arra szólította fel csütörtökön Kővári János, az ÖPE–KDNP pécsi frakcióvezetője Péterffy Attilát, tegyen lépéseket, hogy a pécsi homoszexuális felvonulást se lehessen megrendezni – írja a Pécsi Újság.hu.

– Kedden a közgyűlésen arról kérdeztem Péterffy Attilát, hogy miután a koronavírus miatt több programot is lefújtak Pécsett, milyen további intézkedések várhatók még, és például a pécsi homoszexuális felvonulás ügyében mit kívánnak tenni – mondta csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Kővári János.

– Akkor a polgármester kitérő választ adott arra hivatkozva, hogy sajnos ugyan le kellett mondaniuk a március 15-i rendezvényeket, de más rendezvényekről nem ők döntenek, hiszen az Operatív Törzs ajánlásainak alapján tesznek lépéseket. Azóta a kormány viszont elrendelte a veszélyhelyzetet, megtiltották a nagyobb rendezvényeket. Egy nap eltelt a bejelentés óta, Péterffy mégsem nyilvánult meg az ügyben, ezért felszólítjuk, intézkedjen, hogy a homoszexuális felvonulást se lehessen megtartani – írja a Pécsi Újság.hu.

Hozzátette, az eddigiekhez képest most már nemcsak a közerkölcsöt és a köznyugalmat sérti a felvonulás, hanem közegészségügyi okokból is le kell mondani azt.

Kővári János elmondta azt is, eddig több mint kétezer pécsi írta alá a homoszexuális felvonulás ügyében a közmeghallgatás kikényszerítését célzó íveket, így most már legalább ennyien várják el a polgármestertől, lépjen, s gondoskodjon a köznyugalomról, a közerkölcsről és a megfelelő közegészségügyi helyzetről.

Az aláírások gyűjtését többek között a belvárosban a Széchenyi téren, az Árkádnál, a Konzumnál, a Mecsek Áruháznál továbbra is folytatják.

Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez, de ennél többet szeretnének összegyűjteni.

Forrás: BAMA.hu

További híreink

Lakhelyelhagyási tilalom kihirdetését kéri a Magyar Orvosi Kamara a kormánytól

Szabó Norbert

Közel nyolc tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a Pet kupások

Irányi Dániel

Lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben