24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

A plázától a parlamentig – LMBTQ-lobbi a mindennapokban

Néhány héttel ezelőtt kitöltöttünk egy LMBTQ-kvízt, amiből rájöhettünk, hogy egy elfogadó és felvilágosult embernek hogyan is kellene reagálnia arra, ha valaki a környezetében elárulja másságát. 

Még korábban azt vettük sorba, hogy a szavakban nemzeti kormány milyen intézkedésekkel támogatja a deviánsok érdekképviseletével foglalkozó szervezeteket, illetve mennyire tartja be a saját maga által alkotott gyermekvédelmi törvényt.

2021-ben Lantos János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje feljelentést tett a rendőrségen, mert több szülő is elvitte a gyermekét a Pécs Pride-ra. Lantos hangsúlyozta, hogy a rendezvény szervezőit jelentette fel, ugyanis a fő felelősség az övék, de a rendőrség azzal utasította el a beadványt, hogy a törvény ehhez a jogsértéshez nem rendel hozzá büntetési tételt, tehát önmagában csak egy politikai állásfoglalás, egy semmit nem érő gumicsont a jogalkotó részéről.

Ékes példa a NER látenciájára, hogy objektíven kijelenthető:

soha ennyivel nem nőtt a Budapest Pride-on vonulók száma, mint az Orbán-kormányok idején.

A szeméremsértő vonulás betiltása komolyan soha nem merült fel a Fidesz részéről.

„Az ún. Pride szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, mert így a felvonulásukat hatóságilag nem tiltják be!”

– írta korábbi közleményében Novák Előd a fentiekre utalva.

Ebbe a sorba illik még Novák Katalin kijelentése is. Az új köztársasági elnöknek még nem volt ideje arra, hogy Budaházy Györgyöt és társait kegyelemben részesítse, de azt már leszögezte, hogy ő a melegeknek is a köztársasági elnöke szeretne lenni.

„Nem a gesztusok, hanem a tettek elnöke vagyok. Azt szeretném, ha minél több magyar ember érezné, az ő elnöke is vagyok. Ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is”

-nyilatkozta a Telexnek Novák Katalin.

Az új államfő kijelentése fontos politikai jelentőséggel bír, amely akár előre jelezheti az előttünk álló évek folyamatait.

A Háttér Társaság mindenesetre már személyes találkozóra is hívta a köztársasági elnököt.

A Háttér Társaság bízik abban, hogy ez a célja nem csak szavakban, hanem tettekben is megmutatkozik, ezért egyesületünk személyes találkozót kezdeményez a köztársasági elnökkel a magyarországi LMBTQI közösséget érintő problémákról – írják.

A Háttér Társaságnál úgy látják, hogy az elmúlt évtizedekben a magyar társadalom és jogrendszer sokkal elfogadóbbá vált a szexuális és nemi kisebbségek irányában, ez a pozitív tendencia az elmúlt években megfordulni látszik.

Novák Katalin köztársasági elnökké választása még jobban utat nyithat az LMBTQ lobbinak – legalábbis az ilyen szervezetek erre számítanak. Érdemes hozzátenni, hogy a Háttér Társaság honlapján a “támogatóink” között ott szerepel a Nemzeti Együttműködési Alap (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.), amely költségvetési forrásokkal gazdálkodik.

Az állami pénzalap saját tevékenységének leírásában így fogalmaz: a Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap, amelynek célja a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó célok megvalósulásának elősegítése. Kiemelt feladata a külhoni magyarság szülőföldjén történő egyéni és közösségi boldogulásának, anyagi, szellemi gyarapodásának elősegítése és kultúrájának megőrzése érdekében támogatások nyújtása. Feladata a támogatások igénybevétele és hatékony kihelyezése céljából átlátható pályázati rendszer működtetése. Az Alapkezelő tevékenységével hozzájárul a világ összmagyarsága nemzettudatának erősítéséhez, a magyar-magyar kapcsolatok ápolásához.

Az Alapkezelő a határon túli oktatás-nevelési pályázatokon kívül, melyek több mint 250 ezer külhoni támogatottat: gyermeket és fiatalt érintenek, természetes és jogi személyek, önkormányzatok, intézmények, egyházak és civil szervezetek számára nyílt pályázati rendszert működtet, egyedi támogatási kérelmek elbírálásának adminisztrációját végzi. A Kormány nemzetpolitikai stratégiájához igazodva meghívásos pályázati felhívásaival támogatja azon kiemelt nemzeti jelentőségű szervezeteket, intézményeket, illetve programokat, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a határon túli magyarság önazonosságának megőrzésére.

Úgy tűnik, hogy a nemzeti oktatás-nevelés mellett egy kis LMBTQ is belefér a pénzalapnak, erről azonban már nem írnak. A másik lehetőség, hogy az értékteremtő oktatásba már önmagában beleértik a ferdehajlamúak ügyének támogatását, azért nem is említik meg külön.

A Nemzeti Együttműködési Alap mellett a Háttér Társaság honlapján még feltűnik támogatóként a Visegrad Fund, amelynek logikusan a visegrádi országok együttműködésének erősítését kellene koordinálnia – legalábbis ennek anyagi részét.

Kánikulában dolgozik tovább az országgyűlés – LMBTQ aktivista rendezi minden idők legdrágább magyar filmjét

De nem csupán hazai támogatói vannak a hálózatnak. A Flying Tiger nevezetű dán bolthálózat évek óta provokál olyan termékekkel, amelyek a ferdehajlamúakat ajnározzák, a többieket pedig érzékenyítésre nevelik. Maga az üzlet ezek nélkül is méltán szállna versenybe a legfölöslegesebb termékek boltja címért, de az nem újdonság, hogy a fogyasztói társadalom embere sok hülyeséget megvesz.

Van itt habférfi, néger Jézus, azonos nemű papás-papás kirakó, queer matrjoska baba és minden, ami modern.

Íme ez a hordozható világítós pohár, amit nyakba akasztva lehet hordani, hogy a tikkasztó hőségben se száradjanak ki a képen látható fiúcskához hasonló emberek:

Alternatívaként pedig itt egy fém köcsög, ha valaki melegen szeretné tartani a tej, kávé és cukormentes szójalattéját: 

Zászló is van, szemüveg is van: 

Ezt még felismertük. Síp: 

Ezt már nem. Talán egy erényérem…

Hiánypótló termékek, jól célozzák a piaci rést: LMBTQ póthaj és felvilágosult tiarák: 

LMBTQ tüllszoknya –  a gyermekvédelmi törvény miatt szigorúan kislánnyal reklámozva:

Homártasi és LMBTQ-ízű nyalóka: 

A bemutatott termékek egy kecskeméti plázában lévő bolt portékái, a nyílt provokáció évek óta jelen van a város központi részén. A Fidesz helyi országgyűlési képviselője ezt nem tartja problémának, benyújtott interpellációban a parlament honlapja szerint kormányzati propagandát fog felolvasni saját párttársának – interpellációnak hazudva azt.

Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz)  ” Mit jelentene a baloldal által benyújtott költségvetési módosítók elfogadása a 2023-as költségvetés számára? ” címmel kérdezi a pénzügyminisztert (Fidesz). Az előre leadott kérdést nem másoljuk be, valószínűleg nem ez lesz a mai ülésnap legérdekesebb felszólalása, de aki kíváncsi az itt elolvashatja. 

Itt pedig kapcsolódó anyagunk a fideszes képviselő kérdéséhez:

“Nem lesz gázáremelés” – mégis a baloldal nyert április 3-án?

A Mi Hazánk képviselője is nyújtott be interpellációt. Novák Előd éppen a fentebb taglaltakra kérdez rá  “Miért tűrik az LMBTQP-propagandafelvonulásokat a tiltás helyett?” címmel.

“Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Idén is sikeres volt a július 23-ára meghirdetett LMBTQP-propagandafelvonulás tavalyihoz hasonló
beelőzése és kiszorítása az Andrássy útról és számos szimbolikus közterületről, miután a Mi Hazánk, a HVIM, az Alfa Szövetség és más normalitáspártiak összehangolt akciójaként több helyszínre bejelentést tettünk az első lehetséges pillanatban, az adott napon 0 óra 0 perckor, a BRFK pedig elismerte elsőségünket, így a legszimbolikusabb helyszíneken nem vonulhatnak a deviánsok. Az ún. Pride szervezői hálát adhatnak a Fidesz kétharmados győzelméért, mert így a felvonulásukat hatóságilag nem tiltják be: sajnos a Mi Hazánk az egyetlen párt, mely a homoszexuális propagandarendezvény megszüntetését követeli, hiszen mi a mára mindenféle szexuális devianciát népszerűsítő felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem fogadjuk el: a tiltást szorgalmazzuk.

Ellenzékből nyilván nem lehet minden helyet minden időre lefoglalni a deviánsok elől, de az eredetileg meghirdetett időpontban a legszimbolikusabb Andrássy útról való kiszorításuk és több más reprezentatív közterület megszerzése igenis komoly siker és jelzésérték: elég volt az LMBTQPpropagandából! Nem kérünk a szerte a világból ide szervezett aberráltakból! Sokan terveztek ide utazni a már januárban meghirdetett, július 23-i napra, azonban az elhúzódó jogvitával elbizonytalanításuk legalább a tervezett devianciaturizmust megnehezíti.

A BRFK azért kényszerült kitiltani tavaly az ún. Pride-ot a felvonulásaik történetének legszimbolikusabb helyeiről, mert a Mi Hazánk korábban lefoglalta, és a Kúrián dr. Gaudi-Nagy Tamás jogi képviseletének is köszönhetően sikerrel járt a rendőrséggel szembeni jogorvoslatával, így a Szivárvány Misszió Alapítvány által bejelentett Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák tér útvonalon nem vonulhattak az LMBTQP-propagandisták. A deviáns felvonulás szervezői a Kúriának írt keresetükben tavaly úgy fogalmaztak: „Az Andrássy út vonatkozásában szerzett elsőbbség elvesztése a Budapest Pride rendezvény megtartását jelen formájában ellehetetleníti.” Amit a Fidesz-kormány 12 éve nem tud vagy nem akar a felvonulás kapcsán, azt mi tavaly megoldottuk, és idén már kúriai jogorvoslat nélkül is igazat adott nekünk a rendőrség.

De miért nem tiltják be az LMBTQSTB-felvonulást? A garázdaság definícióját is kimeríti a homoszexuális propagandafelvonulás deviánsainak számos olyan kihívóan közösségellenes magatartása, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen. Ráadásul az utcán a gyermekek számára is látható LMBTQ-propaganda elvileg már tiltott. De valójában miért nem?

Különösen gyalázatosnak tartjuk, hogy a Tarlós István vezette fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozikban éveken keresztül helyet biztosítottak az LMBTQSTB-fesztiváloknak, sorozatos tiltakozásom után végre az utóbbi években már nem, ez a siker ad erőt a felvonulás betiltásáért folytatott küzdelmünkben is a kormányzattal szemben, ugyanakkor Karácsony Gergely főpolgármestersége aggodalomra ad okot a devianciák népszerűsítése terén is” -olvasható Novák Előd interpellációja.

A válasszal később jelentkezünk .

 

 

További híreink

Több tucat rendőr vigyáz Karácsony szivárványos zászlajára

Faragó Dániel

Miért szavazott nemmel a Mi Hazánk az ötödik Orbán-kormányra? (videó)

Faragó Dániel

Hírességek Navalnij mellett

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben