13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy

A rendőröket meglátva szájába gyűrte a pénzt a férfi

A pápai nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 46 éves helyi lakost.

A sértett május 10-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy bankkártyáját, melynek tokjára felírta a PIN kódot is, elvesztette. Ezt követően több üzenetet kapott telefonjára, hogy a bankkártyájával fizettek, valamint pénzt is vettek le a számlájáról több mint százezer forint értékben.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították, majd egy helyi vendéglátó üzlet mellékhelyiségében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható  46 éves pápai férfit. Az elkövető, miután meglátta a rendőröket, a szájába gyűrte a bankkártyával levett pénzt. A járőrök a férfit előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy ne tartsák a bankkártyájukhoz tartozó PIN kódot a kártya mellett. Ha nem tudják megjegyezni, megoldás lehet például, ha a mobiltelefonban egy fiktív névhez rendelt telefonszám utolsó négy számjegyeként mentik el.

A bankkártya használatakor ügyeljenek rá, hogy senki ne láthassa a PIN kód beütését. Elvesztés, lopás esetén a bankkártyát azonnal tiltassák le!

(Police.hu)

További híreink

Nagy erőkkel keresi a rendőrség Máriót

Irányi Dániel

Kővel akart pénzt kivenni, a rendőrök elfogták a nőt

Szabó Norbert

Előzetes letartóztatásba kerülhet Simonka György

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben