17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A Semmelweis Egyetem a harmadik oltást is kötelezővé teszi

„Február elsejétől a harmadik, emlékeztető oltás is kötelezővé válik Egyetemünkön, immáron az egészségügyi dolgozók mellett minden Semmelweis Polgár számára” – olvasható a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közösségi oldalán – írta meg az index.hu.

Harmadik oltás nélkül a hallgatók nem kezdhetik meg a második félévet.

Az orvostudományi egyetem kitért arra is, hogy a 2022. év elején kezdődő második félévre csak azok tudnak majd beiratkozni, akik felvették mindhárom, koronavírus elleni “védő”oltást.

Kivételt csupán azok képeznek, akik egészségügyi okból nem oltakozhat, vagy 180 napon belül vették fel a második oltásukat, illetve akik 3 hónapnál nem régebben estek át a fertőzésen. Ez utóbbi kifejezetten érdekes, ugyanis így a hallgató elkezdheti a második félévet, ám ha a valódi védettsége “lejár” márciusban, és továbbra sem kér az oltásból, akkor valószínűleg felfüggesztik tanulmányait a félév kellős közepén.

A Semmelweis hallgatói az oltás felvételére időpontfoglalás nélkül, soron kívül jelentkezhetnek bármelyik egyetemi oltóponton: a Városmajori Klinikán, a Rókus Kórházban, valamint az I. számú Gyermekklinikán is.

Fotó: Facebook

További híreink

Szlávik üzeni: valamit csinálni kell

Faragó Dániel

Az isztambuli egyezmény felmondását szorgalmazza a lengyel igazságügyi miniszter

Szabó Norbert

Többezer éves sírokra bukkantak Tiszadobon

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen