3.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

A szektát alapító Posta Imre igazi arca

Mint ismeretes, emberölés előkészülete miatt őrizetbe vették a magukat “Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére, kormánypárti és ellenzéki politikusok, bírók és mások meggyilkolására hívták fel a csoport tagjait – adta hírül a Központi Nyomozó Főügyészség.

Egy magát bírónak nevező férfi – akit korábban Molotov-koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította “a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”. A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek – írták. A főügyész közleménye szerint az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek.

Valójában az úgynevezett PI-kör vezetőiről van szó, amely szervezetet saját magáról nevezett el Posta Imre, a PI rövidítés ugyanis az ő monogramja. A vélhetően tisztességes, jószándékú, nemzeti érzelmű, de megtéveszthető emberekből álló csoportosulás, amelyet Posta Imre maga köré gyűjtött, valójában a külső szemlélő számára leginkább egy szektára hasonlít, amelyet maga a guruként viselkedő vezető, a Köztársasági Őrezred egykori pszichológusa, Posta Imre is többször szektának nevezett, íme erről néhány videó-részlet:

A megalapozott gyanú lényege szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójuk során a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a PI-kör tagjait azzal, “hogy ha ölnek, öljenek szépen”. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy mindezt saját maguk, a PI-kör élőben közvetítette a világhálón, s a vágatlan videó is felkerült a YouTube-ra is, pedig köztudott, hogy az emberölésnek már az előkészületét is súlyosan büntetik: „Aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Mindezek után meglehetősen őrült, önsorsrontó ötletnek tűnik, hogy valaki videóra vegye a bűncselekményt és közzétegye az interneten. Márpedig Posta Imre éppen ezt tette. Itt végig is lehet nézni:

Ugyanakkor van itt néhány furcsa részlet. Egyrészt Posta Imre okosan előre menekül, amikor azt mondja a videófelvételen, hogy ő nem tudott a halállista készítéséről, ő abban nem vett részt, és a „halálos ítéleteket” is az úgynevezett „főbíróval” olvastatja fel.

Mintha már előre készülne a saját jogi védekezésére, miközben a felbújtatott naiv, mit sem sejtő híveit az élő videó-tudósításban, a nagy nyilvánosság előtt gyakorlatilag odadobja a hatóságoknak.

De szintén furcsa, hogy a többek között a banki károsultak megbosszulására készült halállistáról hiányzik mondjuk a Magyar Nemzeti Bank elnöke, de rögtön a lista elején ott szerepel Toroczkai László, aki egyrészt sohasem volt még a hatalom birtokosa, nem árulta el a nemzeti oldalt és nemhogy bankár nem volt soha, de évek óta harcol a végrehajtók ellen, számos devizahitelest pedig védelmébe vett.

Ezen a ponton fontos feltenni a kérdést, hogy valójában ki is az a Posta Imre? Egy közönséges futóbolond, vagy egy nárcisztikus szektavezér, aki tudatosan, pszichológiai képzettségét felhasználva öncélúan manipulál és kihasznál jószándékú nemzeti érzelmű embereket?

Az alábbiakban erre keressük a választ.

Életének 2006 utáni szakasza érdekes számunkra, ugyanis akkor menesztették a Köztársasági Őrezredtől, ahol szakpszichológusként dolgozott. 2009-ben viszonylag nagy népszerűségre tett szert többek között a Rend-őr-i gazemberek c. könyvével, mely a 2006-os gyurcsányi rendőrterrorról szól, és ismerve a korszakot, ne feledjük, bőven benne vagyunk még a baloldali kormányzás sötét éveiben, természetszerűleg népszerűvé tette őt a nemzeti jobboldalon.

Ám ez a népszerűség tiszavirág életű volt. Ennek oka nem az általa is sokat emlegetett háttérhatalom, nem nemzetbiztonsági ügynökök, hanem önnön maga, azaz Posta Imre személyisége volt.

Ugyanis igen hamar már-már paranoid konteókkal spékelte meg mondanivalóját, és ezek célpontjában mindig a nemzeti radikális oldal vezetői, szervezetei álltak.

Posta Imrének nincs programja, ő a „mindent tagadás” elvét választotta. Mivel valóban vannak globális pénzügyi körök, amelyek véletlenül sem demokratikusan igyekeznek irányítani a világot, és a zsidóság képviselői maguk sem rejtik véka alá, hogy felvásárolnák Magyarországot, ezen a téren is mond időnként igazságmorzsákat Posta Imre. A baj az, hogy a minden alapot nélkülöző konteóival ugyanakkor éppen a tisztességes nemzeti hazafiaknak árt a legtöbbet, lejáratva a magyar szabadságért folyó küzdelmet.

S miközben minden valamirevaló nemzeti szervezetet támadott, rágalmazott már, szükségszerűen néhány állítása valóban betalált. Hazugságokkal rágalmazta ugyanakkor a Betyársereget vagy Budaházy Györgyöt is. De ugyanezt a hangot ütötte meg a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal szemben is, és jó pár évvel ezelőtt egyik tagjuk be is perelte Postát rágalmazás miatt, ahol ennek helyt is adtak. Valószínűleg, azóta is munkál benne a sértettség emiatt.

A nemzeti szervezetek, személyek elleni támadásai mögött leginkább valamiféle irigység, frusztráció állhat, hiszen konkrétumokat sohasem mond, bizonyítékokat sohasem tesz le az asztalra, leginkább csak sejtet, intrikál, s láthatóan fontos számára, hogy beszéljenek róla, a figyelem központjában legyen. Ennek érdekében, ha éppen a balliberális médiának kell nyilatkozni, az sem okozott problémát Posta Imrének, akivel nagy terjedelmű, szinte PR-jellegű portré-interjút közölt a balliberális Index, ráadásul, a még akkor ott dolgozó, köztudottan CIA-kapcsolatokkal rendelkező Dezső András kereste fel Postát a saját házában. Ilyen kellemes nagyinterjút, beszélgetős lehetőséget a Posta Imre által támadott Budaházy György, Tyirityán Zsolt vagy Toroczkai László (akinek a meggyilkolására küldte most a híveit) sohasem kapott a liberális Indextől. Ez akár gyanús is lehetne.

Posta Imre nárcisztikus jellemét mutatja, hogy a gyilkosságokat nem maga követné el, hanem a jószándékú, de szakpszichológus-végzettségét felhasználva, profin manipulált és félrevezetett követőivel végeztetné el. S miközben ő az előkészületet akár 1 év felfüggesztett börtönnel is megúszhatja, a hívei – állami vezetőket megölve – életfogytiglant is kaphatnának, de ez láthatóan nem zavarja Postát.

A lényeg egy: követői róla beszéljenek, őt istenítsék, legfőképpen az ő könyveit vegyék, az ő bankszámlájára utalják az adományokat, mert a megadott bankszámlaszám mindenhol megjelenik.

Alap nélküli, vad összeesküvés-elméletei azért is károsak, mert nevetségessé tehetik a nagy nyilvánosság előtt az olyan megalapozott feltevéseket is, amelyeket a nemzeti oldal prominensei feltártak az elmúlt évtizedekben, vagy például az állam teljes tagadásával szintén azokat a nemzetieket járatja le, akik jogosan vallják, hogy 1945 óta illegitim a fennálló rend, mivel az alkotmány nem a Szent Koronán alapul.

A Posta-jelenséggel kapcsolatban portálunk megkérdezett egy Posta Imrét személyesen ismerő hazafit, aki a neve elhallgatását kérte:

– Az a furcsa az egészben, hogy csak most vitték el, mert ha megnézzük a szövegeit, hogy miket mond évek óta a hallgatóságának, miképpen manipulálja őket, már nagyon régen el kellett volna vinni – kezdte gondolatait.

– Azonban biztos vagyok benne, hogy ez az ember nem bolond. Teljesen tudatosan csinálja, amit csinál. Egy jól felkészült, de nagyon gonosz provokátor. Ez biztos. Maga köré gyűjti a társadalomnak azt a szegmensét, amely már semmiben nem bízik, jövőkép nélküli, ezeket az embereket szó szerint szektataggá alakítja. Ennek törvényszerű, hogy ez lett a vége – nyomatékosította.

– Posta Imre olyan embereket keres, akik annyira el vannak keseredve – mint mondja -, hogy már tényleg semmi mást nem látnak maguk előtt, minthogy gyilkolni akarnak. Posta pedig annyira mélyen manipulálja őket, hogy ezek az emberek képesek akár lépni. Kiemelte, a látszatra nagyon figyel Posta, hogy neki nincs köze a halálos ítéletekhez, bár a magát bírónak képzelő szerencsétlen ember több alkalommal ránéz Postára, és le lehet olvasni az arcáról, hogy a szektavezérnek védettnek kell maradnia, mi hozzuk meg az áldozatot.

Kérdésünkre, hogy ebből mi haszna származik Postának, azt felelte, nem más, minthogy ki legyenek szolgálva nárcisztikus hajlamai, de nem kell mást tennünk, mint megvizsgálni bármelyik szektavezér pszichológiai arculatát.

– Az is elképzelhető egyébként, hogy valakiknek érdekében áll, hogy itt történjen egy olyan dolog, hogy a nemzeti radikális oldal tagjai elkezdjenek gyilkolni – mutatott rá.

Megjegyezte, hogy igenis reális veszélye lehetett annak, hogy akár csak egyikük is megfogadja az elhangzottakat, és megkísérelje a gyilkosságokat. Már akkor borul a dominó.

– Az is elképzelhető, hogy teljesen tudatosan tették közzé a videót. Hogy majd Postát elviszik, megvan a mártírium, de ő majd úgyis kimászik az egészből, mert a szekta szabályai szerint rá nem fog vallani senki, ezért Posta úgy gondolja, hogy ezt bevállalja, bár lehet, hogy ő nem számolta bele azt, hogy őt is elviszik. Mert tényleg mindent megtett annak érdekében, hogy ehhez ne legyen köze.

De lehet, hogy országosan ők azt gondolták, hogy beindít egy olyan láncreakciót, hogy a sok elkeseredett ember közül lesz egy, aki fogja magát, és elindítja ezt a nagyon rosszul végződő folyamatot, amelyben Posta magát ugyan nem, de a saját követőit kész feláldozni

– zárta gondolatait.

További híreink

Mit jelent – és mit nem – a németek kiesése?

Horváth Tamás

Pártinfláció a baloldalon: egyre többen vannak és egyre kevesebbet érnek

Faragó Dániel

Orbán megerősítette, hogy a magyar költségvetésből fogjuk pénzelni Ukrajnát

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben