20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Sport

A szezon végéig eltiltották a rasszizmussal vádolt román játékvezetőt

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az idény végéig felfüggesztette a román Sebastian Coltescut, aki rasszista megjegyzést tett a Paris Saint-Germain – Basaksehir Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, emiatt pedig félbeszakadt a találkozó.

A párizsi összecsapás 13. percében a vendég török együttes másodedzője, Pierre Webo reklamálásért piros lapot kapott a román játékvezetőtől. Ezután a Basaksehir játékosai és stábja azt állította, hogy a negyedik bíró rasszista megjegyzést tett a kameruni szakemberre. Tíz perc vita után mindkét csapat elhagyta a játékteret, a mérkőzés félbeszakadt és csak másnap tudták pótolni új játékvezetői stábbal, emlékeztet az MTI.

“Nemzetközi viszonylatban elengedhetetlen a helyes nyelvhasználat az olyan helyzetek elkerülése érdekében, mint amelyek ezen a mérkőzésen történtek” – olvasható az UEFA állásfoglalásában, amely “helytelen viselkedésnek” nevezte, hogy Coltescu románul “fekete” jelzővel illette a szakembert.

A román játékvezetőnek egy továbbképző programra is el kell majd járnia a jövőben.

A találkozót végül másnap 5-1-re a PSG nyerte, a játékosok pedig a kezdő sípszó előtt térdre ereszkedéssel protestáltak.

 

 

 

 

 

(fotó:hirmondo.hu)

További híreink

Magyarért szurkolhatunk a Giron

Faragó Dániel

Kerethirdetés a válogatottnál

Faragó Dániel

Vasárnap virtuális futamot tart a Forma-1

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben