3 C
Budapest
2022. december 1., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

A szigorítások ellen tüntetnek a vendéglátósok

Orbán Viktor hétfőn újabb szigorításokat jelentett be. Szerdától többek között bezárják az éttermeket, és a szállodák sem fogadhatnak turistákat, csak üzleti célból érkező vendégeket – írja az szmo.hu.

Az egyik budapesti négy csillagos szálloda vezetője az RTL Híradónak azt nyilatkozta, a korlátozás főleg a vidéki szállodákat érintheti, a fővárosban már eddig is alig volt turista. Szerinte a bejelentés sok kérdést vet fel. Egy szegedi halászcsárda tulajdonosa pedig úgy fogalmazott:

szerdától borzasztó nehéz időszak következik.

A szigorításokra válaszul kedd este 8 órára “Vendéglátós demonstráció” néven békés tüntetést hirdettek a Hősök terére.

“Az ágazatunk haldoklik, a jelenlegi rendeletek teljesen ellehetetleníti a működésünk, és most úgy néz ki, be is kell zárjunk. A bejelentett bruttó béreink 50 százalékával próbálják kiszúrni a szemünk, amikor mi ott voltunk nekik mindig. MINDIG!!! Szilveszter éjfélkor, karácsonykor, ünnepnapokon, mi feláldoztuk a magánéletünk, hogy mások szórakozhassanak, hogy mások jól érezzék magukat. Igen, mi voltunk, akik enni adtak nektek, akiknek kisírhattátok a bánatotokat egy ital mellett. Mi odafigyeltünk rátok!!! Miért nem figyel senki ránk??? Gyűljünk össze egy békés demonstrációra a Hősök terén, és mutassuk meg mennyien vagyunk”

– írják az esemény leírásában.

Hozzátették:

Meg kell szólaljunk! Nem hallgathatunk állandóan! Politikai nézőpont nélkül várunk mindenkit! Ez nem a politizálásról szól, hanem emberéletekről!

A szervezők kérik a résztvevőket, hozzanak magukkal molinókat “értékes üzenetekkel”. Emlékeztetnek mindenkit, a maszk használata kötelező, illetve “az éjféli kijárási korlátozásra való tekintettel mindenki úgy tervezzen, hogy még haza tudjon érni”.

További híreink

Vakcinákról és menekültkérdésről is megállapodtak a G20-ak

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

A Mi Hazánk javasolta, a kormány megfogadta: nem emelkedik tovább a rendszerhasználati díj

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben