5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

A szivárványzászló olyasvalami, amit érdemes megvédeni – hirdeti a svéd hadsereg

Fizetett LMBTQ-támogató hirdetést jelentetett meg a svéd fegyveres erők (Försvarsmakten) az ország egyik legnagyobb újságjának címlapján.

A Svenska Dagbladet (Svéd Napilap, SvD) címlapján a stockholmi Pride fesztivál megkezdésére időzítve egy szivárvány színű zászlót cipelő svéd katonával jelent meg – írta meg a Magyar Nemzet.

“Egy zászló, amit megéri megvédeni”

– hirdetik a svéd fegyveres erők abban az országban, mely elsőként tárta szélesre karjait az afrikai és muszlim bevándorlók előtt.

A kép alatt a svéd fegyveresek erők szlogenjének módosított változata olvasható:

“Védjük az emberi jogokat és az egyenlőséget mindenki számára, valamint biztosítjuk, hogy mindenki az általa választott módon élhessen.”


Sajnálatos módon a svéd társadalom egy része (talán éppen az újsvédek? – a szerk.) még mindig elképesztően kirekesztő. Sokan felháborodtak azon, hogy a hadsereg az adófizetők pénzéből hirdeti politikai megnyilvánulásait. Nekik még nem magyarázták el elégszer, hogy a liberális ideák hirdetése igazából nem is politika, hanem “kiállás az emberi jogok mellett”. Ezzel szemben ellenvéleményt formálni, na az politika, amit természetesen tiltani kell.

A svéd kormány természetesen megvédte a hirdetést és annak üzenetét a “bigott homofóbokkal” szemben.

“Egyenlően támogatjuk az emberek értékeit. A hadsereg mindenki számára nyitott, az egyén vallásától, etnikai származásától vagy szexuális orientációjától függetlenül”

– jelentették ki.

 

“Noha a hadsereget tradicionálisan férfiasnak tartják, mi próbálunk kitörni ebből a képből”

– nyilatkozta a svéd Expressen lapnak Therese Fagerstett, a fegyveres erők szóvivője. Azt nem részletezte, hogyan fog kinézni a nőies (vagy “nem férfias”) hadsereg.

Patrick Oksanen újságíró és a Stockholm Free World Forum (Frivärld) agytröszt vezető munkatársa szerint

“ez egy szép és egyértelmű hirdetés, ami azt mutatja, hogy a svéd hadsereg befogadó és védi a szerelemhez való jogot”.

Hozzátette, tisztában van azzal, hogy a címlap “jobboldali szélsőségesek” támadási felülete lesz.

A svéd külügyminiszter egyetértését és támogatását fejezte ki a kép kapcsán a Twitteren. Mert volna mást tenni, kereshetne új munkát…

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben